Hunedorenii vor avea acces la paşapoartele biometrice din 14 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amprentele vor fi stocate pe noul document
Amprentele vor fi stocate pe noul document

Costul unui paşaport biometric costă 266 de lei. Paşapoartele simple rămân valabile până la expirarea lor. Eliberarea unui paşaport biometric se face în maxim 30 de zile.

Din data de 14 ianuarie şi hunedorenii vor putea solicita paşapoartele biometrice. Acestea vor fi eliberate deocamdată doar de către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple de la Deva, urmând ca apoi să poata fi ridicat şi de la serviciile locale. Un astfel de pasaport costa 266 de lei.
   

Vor exista  două tipuri de paşapoarte: cel simplu electronic si cel simplu temporar. Documentul electronic are peste 50 de elemente de securizare şi permite stocarea de date biometrice ale titularului. Printre acestea se numără amprentele digitale şi imaginea facială tridimensională.

 Hunedorenii care deţin un paşaport simplu valabil nu sunt obligaţi să îl preschimbe. Noile documente se vor tipări la Bucureşti şi vor fi trimise la Deva, de unde vor fi ridicate de către titulari în cel mult 20 – 30 de zile.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite