VIDEO Dosarul "Carne vie la export": Poliţiştii au identificat capii reţelei de proxeneţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Poliţiştii au dezmembrat o reţea internaţională de trafic de persoane
Poliţiştii au dezmembrat o reţea internaţională de trafic de persoane

Proxeneţii aduşi azi-dimineaţă la sediul DIICOT Alba pentru audieri au format o veritabilă reţea de prostituţie care acţiona în România, dar şi în Italia, Germania, Spania şi Franţa. În România, reţeaua acţiona pe drumul naţional nr. 7, în zona cuprinsă între Cugir şi Arad.

CITEŞTE ŞI:

Dosarul “Carne vie la export”: Numărul celor reţinuţi a ajuns la 89 de persoane

Membrii unui grup infracţional suspect de proxenetism şi trafic de persoane au fost ridicaţi de DIICOT


Poliţiştii au stabilit că liderii români ai reţelei internaţionale sunt Constantin Sorin, Borca Dan Pavel, Lupu Petru Alin, Ioan Alberto Bacrău, Otilia Steluţa Lakatoş şi Manuela Nicoleta Iuhasz.

„Proxeneţii erau cei care stabileau regulile, orarul în care tinerele practicau prostituţia, tarifele percepute în funcţie de client, de serviciul sexual prestat, de timpul pe care clientul dorea să-l petreacă în compania prostituatei, sau de faptul că actul sexual se consumă în maşină, pe câmp sau într-o camera de hotel. “, a spus comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatare a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia.

Proxeneţii supravegheau zonele şi locaţiile în care prostituatele operau, deplasându-se în acest scop cu autoturisme şi motoscutere personale sau beneficiind de sprijinul unor taximetrişti particulari racolaţi în acest sens.
Prostituatele erau obligate să „raporteze“ permanent proxeneţilor numărul clienţilor, sumele de bani câştigate, să ceară aprobarea pentru orice fel de cheltuieli (ţigări, cafea, mâncare), neavând voie să părăsească „postul“ fără aprobare. De asemenea, erau obligate să răspundă imediat la telefon când erau contactate de proxeneţi, chiar dacă se aflau în timpul unui raport sexual. Anchetatorii au identificat 40 de victime din care 10 fete sunt minore.

Segmente infracţionale în străinătate
În Italia, gruparea a dezvoltat segmentul infracţional în oraşul Cerignolla – Foggia, de către proxeneţi care au acţionat iniţial în zona DN7, pe ruta Şibot-Ilia. În Germania, membrii grupării infracţionale au acţionat pe două segmente distincte, respectiv prin intermediul unui cetăţen german de naţionalitate turcă, Murat Bakiner, de 40 de ani, şi prin intermediul cetăţeanului german Reiher Andreas.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite