Cercetări în zona morţii de la mina Uricani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de două luni de la explozia de la Mina Uricani, specialiştii de la INSEMEX continuă să adune probe din zonele afectate de explozie. Redeschiderea locului în care se presupune că a avut loc prima explozie va permite specialiştilor să stabilească ce echipamente electrice vor fi scoase din subteran.

„Zona silozului unde echipa de electricieni morţi în explozie au efectuat lucrările de reparaţii este accesibilă. Acolo se presupune că s-au făcut lucrări de sudură care ar fi putut declanşa explozia gazului metan. Rămâne ca cei de la INSEMNEX să stabilească ce aparate vor fi scoase din subteranm pentru a fi analizate”, a declarat Constantin Jujan, directorul CNH Petroşani.

20 de specialişti
Directorul INSEMEX Petroşani, Constantin Lupu, nu poate avansa un termen la care ancheta va fi finalizată. „Deocamdată, pot să spun că expertiza tehnică este în plină desfăşurare fără a şti exact când vom avea un raport final. Este o muncă foarte complexă care necesită evaluarea tuturor probelor. La această dată, aproape 20 de specialişti ai institutului lucrează la acest caz. Adunăm documente şi facem verificări, culegem mărturii, pentru că orice ipoteză trebuie verificată”, a spus Lupu.

În explozia de la mina Uricani din 5 februarie 2011,cinci electricieni şi-au pierdut viaţa imediat după ce au efectuat o serie de reparaţii la un transformator electric. Activitatea extractivă de la Uricani este concentrată momentan pe un singur abataj, unitatea minieră funcţionând la o treime din capacitate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite