„Şoimul Carpaţilor” conduce cea mai dură competiţie de parapantă din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toma Coconea a preluat, ieri, prima poziţie în clasamentul celei mai dure competiţii din lume. Ieri, în cea de-a treia zi a unei importante competiţii din Alpi, Toma Coconea parcursese aproximativ 200 de kilometri.

După un start mai puţin reuşit, care l-a adus la sfârşitul zilei de duminică pe poziţia a şaptea, hunedoreanul Toma Coconea, singurul român participant la competiţia de alergare şi parapantă din Alpi, a ajuns ieri pe prima poziţie. Hunedoreanul i-a surclasat pe austriacul Paul Guschlbaurer şi elveţianul Christian Maurer şi a parcurs aproximativ 200 de kilometri din totalul celor 864.

Luni, Toma Coconea se afla pe poziţia a patra şi îşi făcuse planuri pentru a-şi depăşi adversarii. „În cea de-a doua zi de concurs, am ales o soluţie alternativă pe care ar fi trebuit să ajung mai repede din calculele mele de la antrenamente, însă, din cauza ploii, a trebuit să mă opresc puţin înainte de a intra pe gheţar din cauză că era destul de periculos sa inaintez. Marţi, vremea arăta mai bine, aşa că voi încerca să recuperez cât mai mult”, a spus Toma Coconea.

Calculele sale au fost corecte. „Şoimul Carpaţilor” a reuşit să ajungă pe primul loc, ieri, la orele prânzului, şi se afla în drum spre vârful Grossglockner, cel mai înalt din Austria (3.798 de metri), la altitudinea de 2.800 de metri. Potrivit traseului, următorul punct va fi vârful Tre Cime, după care se intra în Dolomiţii italieni.

Apoi, atleţii trebuie să treacă prin Piz Palu şi Matterhorn în Elveţia înainte de a ajunge în Mont Blanc. Următorul punct al traseului este Mt. Gros şi, în final, la Monaco, acolo unde se şi incheie competiţia. În vârstă de 35 de ani, Toma Coconea este al doilea om de pe planetă care reuşeşte să fie admis de cinci ori consecutiv la această competiţie extremă. În 2007, a fost supranumit „Alergătorul”, de milioanele de fani care l-au urmărit. Atunci a reuşit să încheie concursul pe poziţia a doua. Alături de Toma Coconea se află parapantistul Daniel Pisica, susţinătorul lui.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite