TIMP LIBER: Weekend ca pe vremea dacilor şi romanilor la festivalul „DacFest” 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, la Orăştioara de Sus, vizitatorii vor putea mânca, lupta şi munci aşa cum făceau strămoşii noştri acum 2000 de ani.

Aţi tras vreodată cu arcul? Cum vi s-ar părea să gustaţi o prăjitură cu piper făcută după o reţetă veche de două milenii? Ce senzaţii tactile v-ar crea atingerea umedă a lutului pe care-l modelaţi pe roata olarului? Toate răspunsurile şi încă multe altele le puteţi primi în acest weekend, dacă vă decideţi să fiţi parte la ceea ce organizatorii au numit „DacFest” 2010. Este vorba de un festival, în care vizitatorii sunt invitaţi să intre în pielea vieţii dacilor, dar şi a romanilor, într-o lecţie interactivă de istorie în aer liber.

Manifestările încep vineri, de la ora 10, la Orăştie, unde se va putea viziona o paradă a costumele militare antice. Întreg festivalul se va reloca pe urmă  până sâmbătă seara pe Platoul Costeşti în localitatea Orăştioara de Sus. Acolo vizitatorii vor putea participa interactiv la atelierele Terra Dacica Aeterna, vor putea urmări simulări de lupte, concerte de muzică populară, piese de teatru înainte de a admira aprinderea focului sacru.

RECOMANDARE

Raliu montan la Straja
Hunedorenii pasionaţi de automobilism sunt invitaţi sâmbătă dimineaţă la o competiţie de raluri, ajunsă la cea de-a cincea ediţie. Raliul organizat de ACR Hunedoara se va desfăşura pe drumul judeţean 664A, ce face legătura între Lupeni şi Straja. La competiţie participă sportivi licenţiaţi din toată ţara. Tot în aceeaşi zi va avea loc şi prima ediţie a Campionatului judeţean VTM pentru amatori. Pentru turiştii care doresc să urce la Straja cu telescaunul pentru a viziona cursa, este oferită o reducere de 50 la sută din tarif între orele 8.00 - 20.00.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite