Scandal la repartizările locuinţelor: mamă cu două fetiţe, fără şanse la o locuinţă socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O deveancă acuză Serviciul de Asistenţă Socială de repartizare preferenţială. Lăcrămioara Micle s-a trezit din nou pe lista de aşteptare, deşi credea că se află pe lista de priorităţi pentru un apartament social.

La doi ani după ce a depus o cerere de acordare a unei locuinţe sociale, deveanca Lăcrămioara Micle a sperat că va primi un apartament, mai ales că greutăţile pe care le are ar fi trebuit să facă din cazul ei o prioritate. Femeia, în vârstă de 33 de ani, are două fetiţe de 11, respectiv cinci ani, şi este angajată ca şi croitoreasă la o firmă din Deva. Anul trecut, soţul ei a bătut-o cu o cruzime greu de imaginat, astfel că femeia a divorţat şi a locuit câteva luni la centrul de Asistenţă Socială din Deva. „Nu pot să înţeleg cum a fost posibil să nu primesc o locuinţă socială. Eram pe lista de priorităţi, iar Elena Ivan, şefa Serviciului de Asistenţă Socială, cunoştea problemele grave cu care mă confrunt”, a spus femeia.

Mai aşteaptă un an
Mama celor două fete a declarat că a fost în audienţă la Elena Ivan, care i-a spus că a dat cele 128 de locuinţe sociale şi că trebuia să accepte camera de cămin care i-a fost pusă la dispoziţie. „Mă intrigă faptul că Nicoleta Nistor, angajată a Primăriei Deva, a primit locuinţă socială, iar eu nu. Să înţeleg că această angajată este un caz social mai grav decât al meu?”, se întreabă Lăcrămioara Micle.
Femeia locuieşte cu cele două fetiţe într-o cameră de cămin care aparţine fostului său soţ. Camera are circa 14 mp şi este greu de imaginat că cineva poate locui în astfel de condiţii. „Fostul meu soţ e plecat la muncă în Spania şi m-a sunat să-mi spună că în decembrie trebuie să eliberez locuinţa. Ce voi face atunci, nu ştiu. Probabil că voi ajunge să locuiesc pe străzi”, a spus Micle.

Un dosar care se va reanaliza
Elena Ivan, şefa Serviciului de Asistenţă Socială Deva, susţine că Lăcrămioara Micle nu se afla pe lista de priorităţi a anului 2009. „Ea a depus dosarul în 2008, dar cred că era incomplet, aşa că nu a ajuns pe lista celor 128 de apartamente distribuite în 2009. Ea va intra pe lista din 2010 şi va primi apartament când vor fi construite următoarele locuinţe sociale”, a declarat Ivan. Viceprimarul Devei, Cosmin Costa, a declarat că va declanşa o anchetă în acest caz.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite