Flavia Melinda Zelinoi conduce toţi elevii de la Colegiul Tehnic "Transilvania" din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintă a Consiliului Consultativ al Elevilor de la Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva, tânăra de 19 ani primeşte de doi ani bursă de la Fundaţia „Dinu Patriciu“ şi visează să lucreze în domeniul bancar.

PROFIL
Născută. 09.04.1991, Deva
Studii. Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Transilvania”, Deva
Familie. Un frate mai mic

Eleva Flavia Melinda Zelinoi a fost o şcolăriţă studioasă încă de când a învăţat alfabetul. A terminat clasele I-IV în satul Petreni, comuna Băcia. A avut pe linie calificativul Foarte Bine. A mers apoi la Şcoala Generală din Simeria, unde a absolvit clasa a VIII-a cu o medie de peste 9,50. Cu toate acestea, la examenul de capacitate a fost declarată respinsă. Îşi aminteşte şi acum cu lacrimi în ochi de acea întâmplare. „Ştiam că am rezolvat bine subiectele de la evaluare şi totuşi tatăl meu m-a regăsit pe lista cu rezultate cu nota 3,80. Am avut un şoc. Ulterior, am aflat că totul fusese o greşeală. Nota mi-a fost scrisă invers, 3,80 în loc de 8,30. Cum a putut un cadru didactic să facă aşa ceva, ce ar fi simţit dacă el însuşi ar fi fost părinte şi s-ar fi aflat în situaţia mea?”, a spus Flavia. Acele clipe au trecut, iar adevăratele rezultate bune au adus-o la Colegiul Tehnic „Transilvania”, unde va termina liceul în vară. A ales specializarea tehnician în telecomunicaţii,  pentru că s-a gândit că este un profil de viitor. Nu vrea însă să se oprească aici. Intenţionează să se îndrepte către sectorul finanţe-bănci, la una din facultăţile din municipiul Hunedoara.

Visează să lucreze la bancă
„Simt că am înclinaţie spre acest domeniu, aş face totul din plăcere, m-aş simţi foarte bine la locul de muncă”, a adăugat Flavia. Anii de liceu au însemnat medii de cel puţin 9,70, motiv pentru care a primit bursa acordată de către Fundaţia "Dinu Patriciu" elevilor cu performanţe şcolare, dar care provin din familii cu resurse modeste. Având în vedere că locuieşte la sat, primii bani pe care i-a primit i-a pus deoparte pentru a-şi cumpăra un calculator. În câteva luni a reuşit să strângă suma suficientă  pentru a avea şi conexiune la Internet. „Această bursă m-a ajutat foarte mult, a fost un pas înainte pentru a-mi continua studiile şi sper să beneficiez de ea şi în perioada facultăţii. Dacă iniţial mi-am cumpărat un computer, ulterior am folosit banii pentru culegerile şi cărţile necesare la şcoală, mi-am asigurat suportul material necesar”, a precizat eleva.

Chiar dacă pentru a ajunge la şcoală face zi de zi naveta, iar în afara orelor de curs studiază minimum trei ore acasă, este o fire încrezătoare şi cu mult elan. Acest lucru a determinat-o să ocupe o poziţie de lider între colegii săi: este preşedinta  Consiliului Consultativ al Elevilor de la Colegiul Tehnic Transilvania.

Întrebări şi răspunsuri

Ce înseamnă să fii preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor?
Înseamnă o serie de activităţi prin care descoperi o mulţime de oameni minunaţi şi prin care îţi cunoşti mai bine proprii colegi. Niciodată nu voi da uitării celebrele întâlnirii ale Consiliului, de la 15.15, în fiecare zi de luni a săptămânii.

Exceptând proiectele şcolare şi Consiliul Judeţean al Elevilor, în ce alte activităţi te-ai implicat?
Una dintre activităţile care mi-a plăcut foarte mult a fost un concurs internaţional de gastronomie din Polonia. Pe lângă faptul că am dus cu noi tradiţionalul cozonac, slănină şi am pregătit sarmale, îmi aduc aminte că am copt o noapte întreagă cuiburi de viespe pentru o expoziţie de profil.

Ce materii te atrag?
În special psihologia, întrucât îmi place foarte mult să-i ascult pe cei din jur şi să fiu ascultată. De asemenea, îmi place româna, istoria şi matematica.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să mă plimb şi să călătoresc, să văd cât mai multe locuri. Vara, ies des cu prietenii la plimbare, natura mă încarcă întotdeauna pozitiv. Până acum am fost însă numai în zone de munte, însă dacă voi avea rezultate bune la bacalaureat şi la admiterea de la facultate, sper să ajung şi la mare”, a spus Flavia.

Ce nu-i place
„Nu-mi place falsitatea, urăsc oamenii care se ascund după deget şi încearcă să fie ceea nu sunt. Întotdeauna merg pe premiza că trebuie să ai coloană vertebrală şi trebuie să îi spui omului în faţă ce ai de zis”, a spus Flavia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite