Anemona Doda, amazoana PR de la pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anemona Doda
Anemona Doda

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” a trecut de la presă la relaţii cu presa, iar acum face echitaţie.

PROFIL
Născută. 20.01. 1975, Deva.
Studii. Facultatea de Teologie şi Litere, Oradea
Experienţă. Zece ani de activitate în televiziune, doi ani de activitate ca ofiţer de relaţii publice în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara“ 
Familie. Necăsătorită

Povestea Anemonei Doda este plină de surprize. Este o fire sociabilă, în spatele căreia se ascund aspecte nebănuite la prima vedere. Iubeşte foarte mult caii şi consideră că fiecare dintre noi trebuie să-şi cunoască propria credinţă. După studiile gimnaziale, a urmat Facultatea de Teologie şi Litere din Oradea. Deşi putea să profeseze ca şi cadru didactic, adică să predea religie sau limba şi literatura română, Anemona a ales altă cale. „În ultimul an din facultate, în sesiune, am văzut un afiş cum că se caută persoane dinamice pentru un post de corespondent de televiziune. M-am prezentat la concurs şi am luat testul. Dimineaţa mergeam la examene, iar după-amiaza, în documentare”, a povestit ofiţerul de relaţii publice al pompierilor. Chiar dacă şi-a început activitatea de jurnalist cu timiditate, startul i-a adus succes, pentru că a rămas în branşă zece ani. Priveşte presa ca pe un sector destinat, în special, tinerilor plini de pasiune, o ramură în care mereu întâlneşti noi oameni şi în care în niciun caz nu ai parte de rutină.



„Este domeniul în care mi-am format personalitatea însă, la un moment dat, am vrut să fac altceva. Presa înseamnă activitate nonstop, iar eu simţeam nevoia să am timp şi pentru mine, ca simplă persoană”, a adăugat tânăra. Prin urmare, a hotărât să intre în colectivitatea pompierilor. A luat această decizie pentru că viaţa oamenilor focului este pozitivă. „Noi nu dăm amenzi, nu suspendăm permise de conducere şi nu supărăm pe nimeni. Salvăm vieţi şi îi ajutăm pe cei aflaţi la necaz”, a explicat Anemona. Şi totuşi, nu s-a rupt total de jurnalism. A ocupat funcţia de purtător de cuvânt al pompierilor, păstrând permanent legătura cu foştii colegi. Consideră că ambele roluri presupun mari responsabilităţi: un jurnalist este responsabil pentru veridicitatea informaţiilor publicate, iar un ofiţer de relaţii publice, pentru imaginea instituţiei pe care o reprezintă.


Anemona Doda
Anemona Doda

Calul, cel mai bun prieten
Activitatea Anemonei este interesantă chiar şi atunci când vine vorba despre viaţa sa personală. După ce renunţă la uniformă, obişnuieşte să joace rolul de amazoană, întrucât urmează cursuri de echitaţie. „Momentan, călăresc doar la la trap, însă aştept cu nerăbdare să galopez”, a spus Anemona. Pentru ea, momentele în care se află în şa echivalează cu libertatea perfectă. Tot ce trebuie să faci este să renunţi absolut la orice griji şi să devii una cu animalul.

Anemona Doda

Întrebări şi răspunsuri

De ce nu ai ales domeniul învăţământului? Nu te-a atras un loc la catedră?
Pentru că nu m-am putut pune în locul copiilor. În timpul orelor de practică pedagogică din facultate nu reuşeam să fiu sigură că elevii înţelegeau ceea ce eu explicam. A fost o senzaţie ciudată, un blocaj care m-a determinat să mă îndrept spre altceva.

Care este diferenţa între a fi jurnalist şi purtător de cuvânt?
Ca jurnalist este foarte important cât de repede aduni şi distribui informaţia, iar ca purtător de cuvânt contează foarte mult corectitudinea. Când reprezinţi imaginea unei instituţii şi nu totul este  pozitiv, în niciun caz nu trebuie să bagi gunoi sub preş.

Ce-i place
„Îmi place să citesc şi să vizionez filme. Momentan, mă ocup de istorie, însă îmi place şi beletristica. Obişnuiesc să urmăresc documentarele”, a spus Anemona.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii aroganţi şi minciuna. De asemenea, întrucât nu obişnuiesc să îmi arunc hainele la întâmplare, nu agreez dezordinea”, a spus Anemona.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite