CAMPIONI LA SESIZĂRI: Ploaie de plângeri peste Primăria Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii Hunedoarei au luat atitudine faţă de problemele cu care se confruntă comunitatea. Administraţia locală din oraş este campioana sesizărilor primite de la localnici.

Hunedorenii preferă să folosească internetul pentru a-şi spune nemulţumirile faţă de modul în care municipalitatea se implică în rezolvarea problemelor lor. Pe pagina „domnuleprimar.ro”, municipiul Hunedoara este campionul local la numărul de sesizări primite, cu peste 350 de reclamaţii, adică de şapte ori mai multe decât cele destinate primarului din Deva.

Maidanezii, cei mai reclamaţi
După o primăvară liniştită, în numai câteva săptămâni, zeci de localnici au ţinut să adreseze plângeri pe internet conducerii primăriei. Oamenii sunt nemulţumiţi de haitele de câini vagabonzi, pentru care în ultimii ani nu a fost găsită nicio soluţie. „Cum rămâne cu câinii care au rămas nesterilizaţi?”, întreabă un hunedorean, într-o petiţie adresată primăriei, supărat că din cei peste 3.000 de maidanezi care au ocupat teritoriul Hunedoarei, potrivit unei estimări a edililor, recent au fost sterilizaţi doar aproximativ un procent.

Sesizarea este întemeiată, mai ales că, în ultimele zile, trei localnici au ajuns la secţia de urgenţe a spitalului, după ce au fost muşcaţi de maidanezi.

Gropile aduc probleme
Străzile neasfaltate şi gropile de pe carosabil reprezintă o altă categorie importantă de reclamaţii cu care primăria a fost asaltată în ultimele săptămâni. „Noi de ce nu putem face măcar un proiect de infrastructură viabil?” este întrebarea pe care Costel Stoica, unul dintre petiţionari, a adresat-o primarului. Tiberiu Golomboş, un alt localnic, este mai vehement şi a cerut chiar suspendarea edilului pe motiv că străzile din Hunedoara au multe gropi.
Monica Rada, consiliera primarului Hunedoarei, spune că în fiecare lună sesizările pe care administraţia locală le primeşte sunt de ordinul zecilor. „În privinţa celor primite prin intermediul internetului, numărul lor este mai mare faţă de alte localităţi, deoarece comunicarea cu cetăţeanul este mai bună. Şi cele mai multe dintre reclamaţii primesc răspunsul nostru într-un timp scurt”, a declarat Monica Rada.
Edilii au uitat să răspundă însă la reclamaţiile, din ultimele zile, privind lipsa unor fântâni publice pe raza oraşului, dar şi la solicitările de amenajare a unor parcuri pentru copii. În alte cazuri, localnicii se plâng că în ciuda promisiunilor făcute, problemele sesizate nu şi-au mai găsit rezolvare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite