Pensii mari pentru bătrânii din judeţul Hunedoara: locul doi la nivel naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jumătate din pensionari au lucrat în industrii bine plătite
Jumătate din pensionari au lucrat în industrii bine plătite

Judeţul Hunedoara ocupă un onorabil loc doi în ceea ce priveşte valoarea medie a pensiilor. Astfel, cu o pensie medie de 890 de lei, ne situăm pe locul doi, fiind depăşiţi doar de pensionarii din muncipiul Bucureşti.

Potrivit directorului executiv al casei de pensii, Ionel Ciobanu, explicaţia stă în faptul că majoritatea pensionarilor de astăzi provin din industria siderurgică şi din minerit. „Mai bine de jumătate dintre pensionarii hunedoreni au lucrat înainte de 1990, în industrii bine plătite. Au primit sporuri pentru condiţii grele de muncă şi sporuri de toxicitate. Acesta este motivul pentru care valoarea medie a pensiei este ridicată”, a declarat Ciobanu.
Cea mai mare pensie plătită în judeţul Hunedoara este de 28.000 de lei, beneficiarul acesteia fiind un fost controlor de trafic aerian. La polul opus se află câteva mii de pensionari hunedoreni, majoritatea de la sate, care primesc pensia de ajutor social în valoare netă de 350 de lei. Numărul total de pensionari înregistraţi la această dată, în judeţ, este de 146.000.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite