Scumpirea ţigărilor încarcă buzunarele farmaciilor şi magazinelor naturiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedorenii care vor să renunţe la fumat apelează la remedii pe bază de plante. Capsulele şi ceaiurile din plante sunt la mare căutare printre fumătorii care vor să se lase de viciul care le mănâncă banii şi plămânii.


În plină criză financiară,  pe mulţi hunedoreni nu-i mai lasă inima să „ardă” banii şi să se aleagă doar cu fumul ţigărilor. Prin urmare, încearcă tot felul de metode pentru a putea renunţa la fumat, iar cele mai căutate soluţii sunt cele naturiste. „Numărul persoanelor care ne trec pragul a crescut faţă de acum câteva luni.  Nu contează vârsta sau sexul, toţi caută mijloace pentru a se lăsa de fumat”, a declarat Alina Ungureanu, reprezentanta unui magazin naturist din Deva. Potrivit acesteia, se caută ceaiurile din amestecuri de plante, picăturile, capsulele şi spray-ul bucal. „Cum simţi nevoia să fumezi, dai cu spray în gură şi senzaţia dispare. Acest produs este căutat de mulţi clienţi, deja nu mai avem nimic asemănător pe stoc”, a mai spus Ungureanu. Hunedorenii care vor să renunţe la fumat pot apela şi la tincturi sau prafuri. „Acestea din urmă se pun sub limbă, pentru a ajuta la reducerea dorinţei de a fuma”, a adăugat Lucica, vânzătoarea unei farmacii naturiste.

Tratament gratuit în centrul de consiliere
În sprijinul persoanelor care nu-şi mai permit să scoată, zilnic, din buzunar zeci de lei pentru ţigări vine şi Centrul de consiliere şi tratament din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Deschis la începutul acestei luni, centrul numără o medie de doi pacienţi pe zi. „Cei care apelează la noi au parte de tratament gratuit, de lungă durată. Cura durează între şapte şi 12 săptămâni şi constă în administrarea zilnică, printre altele, a unor tablete ce presupun supraveghere medicală”, a declarat medicul Camelia Doda, reprezentantul centrului. Potrivit doctorului, de la începutul anului până în prezent, aproape 40 de persoane i-au bătut la uşă, mulţi din proprie iniţiativă, nu neapărat din cauza afecţiunilor medicale cauzate de tutun.

Preţuri pentru orice buzunar
Remediile naturiste împotriva fumatului ajung la cel mult 20 de lei. În timp ce un ceai din extracte vegetale costă 11 lei, tinctura este cu câţiva lei mai ieftină. Un praf de pus sub limbă ajunge la  4,5 lei, iar capsulele sunt aproape15 lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite