Centura oraşului de reşedinţă a ajuns raiul gropilor din judeţ: zeci de cratere pe DN7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După topirea zăpezilor, asfaltul s-a „aerisit” cu gropi
După topirea zăpezilor, asfaltul s-a „aerisit” cu gropi

Şoferii care trec prin Deva fac un adevărat slalom printre gropile din asfalt. Cel mai mare crater, identificat de reporterii „Adevărul de Seară” Hunedoara, are lungimea de un metru şi o adâncime de 15 centimetri.

Proaspăt asfaltată în toamna anului trecut, centura ocolitoare a Devei se prezintă, astăzi, ca după bombardament. În zona gării, spre exemplu, s-au format adevărate cratere care obligă şoferii la probe de îndemânare pe şosea.
Cea mai mare şi adâncă groapă măsoară 96 de centimetri în lungime şi are o adâncime de aproximativ 15 centimetri. O provocare pentru cei aproximativ 30.000 de şoferi care, zilnic, se văd nevoiţi să facă demonstraţii de măiestrie auto pentru a evita un contact dur cu groapa din zona Gării. Şi, spre disperarea lor, după groapa-gigant urmează un şir întreg de gropi mai mici.  „Cel mai urât lucru este faptul că această groapă se află în apropierea intersecţiei semaforizate. Eşti obligat să accelerezi pentru a evita să fii prins în intersecţie, aşa că ai viteză şi e greu să o eviţi. E o adevărată bombă pentru bucşe şi planetare”, a declarat Miron Rădos, un şofer hunedorean.

Lucrări de primăvară
Autorităţile locale au atras atenţia reprezentanţilor Drumurilor Naţionale despre situaţia inacceptabilă de pe centura Devei. „Şi noi suntem nemulţumiţi de gropile de pe DN 7. Am făcut sesizări către cei de la drumuri naţionale care au spus că în primăvară se vor relua lucrările de asfaltare şi se va turna stratul de uzură”, a declarat Camelia Cotoară, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Deva.
Iar coşmarul nu se opreşte aici. Aşa cum am fost obişnuiţi, şi anul acesta, pe centura Devei sunt programate lucrări de mare anvergură. Astfel că din luna aprilie, circulaţia se va desfăşura pe un singur sens din cauza şoselelor transformate în şantiere.

A obţinut bani de la Primărie
Gropile din asfalt aduc în instanţă primăriile oraşelor hunedorene. Zeci de procese ale asiguratorilor sunt câştigate de aceştia care astfel îşi recuperează banii plătiţi şoferilor. Ovidiu Man este primul hunedorean care a obţinut în instanţă despăgubiri de la un administrator de drum  în urma unui accident grav pe care l-a suferit în anul 2001 din cauza unei guri de canal lăsată fără capac. Procesul a fost câştigat după cinci ani, iar primăria Deva a fost obligată să plătească despăgubiri de peste 9.000 de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite