Poliţiştii hunedoreni vor ca cetăţenii să le fie prieteni pe paginile de socializare on-line

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecând de la ideea că „lumea s-a mutat pe Net”, agenţii vor fi prezenţi şi pe cunoscuta reţea de socializare. Poliţiştii din cadrul IPJ Hunedoara şi-au deschis cont pe Facebook din dorinţa de a aborda noi metode de socializare cu cetăţenii.

Împătimiţii Facebook-ului au parte de o surpriză din partea poliţiştilor hunedoreni care au decis să-şi deschidă un cont pe cunoscuta platformă de socializare, prin care să comunice direct cu orice persoană interesată să afle amănunte despre activitatea lor. Începând de astăzi, devine operaţional contul de Facebook „politiahd”, unde vor fi postate zilnic informaţii de interes public.

„Activarea acestui cont trebuie privită ca un nou instrument de interacţiune cu comunitatea, prin care să transmitem mesajele noastre preventive. Pe această pagină vor fi încărcate clipuri şi spoturi video ale unor campanii de prevenire pe care cetăţenii le vor putea vizualiza. De asemenea, vor fi oferite date statistice la zi, dar şi fotografii de la acţiunile desfăşurate de poliţiştii hunedoreni în comunitate”, a declarat inspectorul Andrea Fieraru, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Hunedoara. Reprezentanţii poliţiei hunedorene cred că prin această iniţiativă îşi vor putea promova cu mai multă uşurinţă campaniile de prevenire a infracţiunilor.

În plus, acest instrument de comunicare poate fi folosit de toţi cei care doresc să facă sesizări privind anumite ilegalităţi. „Acest cont va fi monitorizat şi actualizat zilnic de către un angajat al IPJ Hunedoara. Ideea este că dacă toată lumea s-a mutat pe Internet trebuie să fim şi noi acolo. Este de ajuns ca oamenii să ne bage în lista lor, iar informaţiile în ceea ce priveşte activitatea poliţiei hunedorene vor ajunge la ei”, a mai spus inspectorul Andrea Fieraru.

Campanii demarate de poliţişti
Odată cu lansarea contului de Facebook, poliţiştii hunedoreni vor demara campanii pentru prevenirea infracţionalităţii. Iniţiativa vine pe fondul creşterii alarmante de furturi din locuinţe. „Va fi o campanie care se va desfăşura atât prin mass-media, cât şi prin mesaje video transmise pe ecrane montate în oraşe”, a declarat Fieraru.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite