Examen încheiat cu un suc şi o plimbare: calculează-ţi singur nota pe care o vei lua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectele de limba română de la evaluarea naţională au fost floare la ureche pentru mulţi elevi hunedoreni. După testare, şcolarii s-au strâns grupuri-grupuri, au ieşit la plimbare şi au acaparat terasele, unde s-au relaxat la un suc.

Discuţii peste discuţii, zâmbete şi relaxare, asta a fost atmosfera la ieşirea de la examenul pe care absolvenţii claselor a VIII-a l-au susţinut ieri.

Prima probă, cea de limba şi literatura română, a fost floare la ureche pentru mulţi dintre elevii hunedoreni.

VEZI AICI SUBIECTELE DE EXAMEN!

Şcolarii au avut de făcut o analiză pe un text la prima vedere din basmul  „Rodul tainic“ de Ioan Slavici.

image

Mă bucur că a picat basmul, chiar dacă subiectele, în general, mi s-au părut un pic mai dificile decât cele de anul trecut”, a declarat Claudiu Bodan (foto dreapta) de la Şcoala Eco-Europeană „Andrei Şaguna” din Deva.

Alexandru Ciucu, de la Colegiul Naţional „Decebal”, a fost şi el mulţumit de subiecte. S-a bucurat când a văzut că are de-a face cu genul epic.

CALCULEAZĂ SINGUR CE NOTĂ VEI LUA FĂCÂND CLICK AICI!

Dezbatere pe terasă
La câteva minute după examen, elevii şi-au luat colegii şi au ieşit în oraş. Şcolarii au acaparat terasele din Deva în mai puţin de o jumătate de oră. Au vrut să uite de stres şi au ales să dezbată la un suc felul în care subiectele puteau fi rezolvate. „Dacă ai învăţat, nu aveai probleme. Cu toate acestea, nu am ezitat să spun o rugăciune înainte să primesc foaia de examen”, a spus Alexandru Bârsan. Pentru cât mai mult noroc, Ioana Costea a păşit cu piciorul drept în sală, în timp ce un alt elev a ţinut în buzunar o iconiţă.

image

O nouă probă îi aşteaptă mâine, cea de la matematică. Astăzi, elevii care aparţin minorităţilor naţionale dau examen la limba maternă.

image

Cerinţa cea mai mare mare mi s-a părut la subiectul al doilea, unde trebuia să facem o compunere în care să descriem un tablou din natură, real sau imaginar. Nu toţi avem o imaginaţie bogată”, a adăugat Andreea Popa (foto).

Din totalul celor aproape 5.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a care trebuiau evaluaţi la nivelul întregului judeţ, 88 au absentat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite