Teama zilei de mâine în care pensia e sub semnul întrebării e propice asiguratorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi hunedoreni caută soluţii la societăţile de asigurări pentru a fi siguri că vor prinde o pensie. Criza economico-financiară i-a învăţat pe hunedoreni să economisească şi să se gândească mai mult dacă poştaşul le va mai aduce pensia.

Gândul că criza financiară s-ar putea întinde pe o perioadă de câţiva ani şi teama că statul nu va mai putea asigura plata pensiilor i-a făcut pe mulţi hunedoreni să-şi regândească strategiile financiare de acasă. Astfel, potrivit datelor furnizate de BNR, comparativ cu anul 2008,  în 2009, economiile hunedorenilor au crescut cu 60 la sută în moneda naţională şi cu 50 la sută dacă ne raportăm la euro.
În plus, tot mai mulţi hunedoreni se îndreaptă spre societăţi de asigurare căutând soluţii pentru a avea siguranţa unei pensii sau pentru a economisi. „Există tot mai mulţi hunedoreni care vor să-şi asigure viitorul apelând la un consilier financiar profesionsit în asigurări. Cei mai mulţi sunt interesaţi de pensiile cu venit garantat sau caută să-şi protejeze copiii prin produse bancare specifice. Pot spune că interesul acordat acestor tip de asigurări creşte de la o lună la alta. Oamenii au devenit mai receptivi şi caută garanţia zilei de mâine”, a declarat Atila Kurta, consilier financiar profesionist. Potrivit lui Kurta, profilul hunedoreanului interesat de produse de asigurări este persoană cu vârsta cuprinsă între 30 şi 45 de ani, căsătorit, cu copii şi cu un venit mediu. Informaţiile tot mai sumbre legate de incapacitatea de plată a pensiilor este un motiv serios pentru hunedorenii care se gândesc la bătrâneţe. „Nu pot să spun că este un boom, dar numărul clienţilor a crescut cu aproximativ 30 la sută de când a început nebunia asta cu banii de pensii. Mulţi se tem că statul nu le va putea plăti pensia peste 20 de ani”, este de părere Mircea Constantin, broker de asigurări.

Bani albi pentru zile negre
Conform datelor furnizate de către Banca Naţionala a României, după un an de criză economiile în moneda naţională ale hunedorenilor au crescut cu peste 300 de milioane lei. Astfel, dacă în noiembrie 2008 economiile în lei ale hunedorenilor erau de  469,9 milioane după un an depozitele în bănci  au ajuns la 769,2 lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite