Un hunedorean face baie în antena parabolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piscina în care se bălăceşte Pascaru are o adâncime de 80 de centimetri
Piscina în care se bălăceşte Pascaru are o adâncime de 80 de centimetri

Hunedoreanul Gheorghe Pascarui colecţionează antene parabolice pe care le transformă în piscine, panouri solare sau acoperişuri.

Oriunde te uiţi prin curtea lui Gheorghe Pascaru, din satul Bârsău, dai cu ochii de antene parabolice. Una e chiar la intrare, în stânga, alta, drept în faţă, cocoţată la câţiva metri deasupra pământului şi cu două şezlonguri sub ea, iar o a treia stă plină ochi cu apă din fântână. Mai e una şi deasupra fântânii, pe post de acoperiş. Şi nu e singura parabolică din ograda omului căreia i s-a găsit o cu totul altă întrebuinţare.

„Un prieten, inginer agronom, a vrut s-o arunce, căci după ce a apărut cablul nu-i mai folosea la nimic. L-am rugat să mi-o dea mie şi i-am găsit imediat o utilitate. Am transformat-o în panou solar. Am aproape fântâna şi aşa, în zilele însorite, am apă caldă la duşul din curte. Panoul solar încălzeşte apa până la 80 de grade“, a explicat hunedoreanul.  Chiar dacă soarele nu mai e acum prea puternic, bărbatul mai face câte un duş în aer liber şi în octombrie.

La duş în curte
„Sătenii care trec prin faţa porţii îşi fac cruce cu ambele mâini când mă văd sub duş, în curte, pe vremea asta“, se amuză bărbatul. Prima parabolică apărută din ograda lui Pascaru a devenit în scurt timp acoperişul unui soi de foişor, unde hunedoreanul îşi petrece după-amiezile de vară. „Aici e punctul meu de observaţie“, glumeşte omul. În timp ce-şi pune la ochi binoclul cu care cercetează tot ce mişcă în jurul casei pe o rază de un kilometru, hunedoreanul spune povestea altei parabolice care i-a ajuns în gospodărie. O are de la un amic din satul Cozia şi n-a stat prea mult pe gânduri ca s-o transforme în piscină. Chiar dacă are un diametru de numai trei metri, iar adâncimea ei nu depăşeşte 80 de centimetri la mijloc, inedita piscină e locul unde Pascaru se bălăceşte de primăvara până toamna târziu. Când nu are chef de scăldat, o transformă în fântână arteziană, explică el arătând un dispozitiv prin care ţâşneşte apa după ce este ataşat în centrul piscinei parabolice.

O altă pasiune a hunedoreanului este creşterea iepurilor. Pascaru are peste o sută de iepuri care zburdă prin curte. „Am ales să-i cresc în libertate pentru a nu fi animale chinuite şi triste. Au libertate deplină. Mai merg şi pe la vecini, unii se întorc şi alţii nu, dar toţi sunt ai mei şi toţi îmi sunt la fel de dragi. Nu fac nici un fel de diferenţe faţă de ei“, a mai spus hunedoreanul. Gheorghe Pascaru, în vârstă de 71 de ani, nu îngrijeşte iepurii nici pentru carne, nici pentru blană, ci doar pentru că îi sunt dragi. În tinereţe, bărbatul a fost profesor de sport. În urmă cu mulţi ani a renunţat la catedră şi a îmbrăţişat cariera militară. A ieşit la pensie cu gradul de colonel.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite