Topul infracţiunilor cu autor necunoscut [VIDEO]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O crimă şi un jaf sunt cele mai grave infracţiuni din dosarele în care vinovatul nu a fost găsit de anchetatori. Sunt şi situaţii când, după mult timp de anonimat, poliţiştii identifică autorii infracţiunilor, chiar şi după amprenta lăsată de un flex.

Dosarele penale ce poartă prea mult timp eticheta  „autor necunoscut AN”  sunt coşmarul poliţiştilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu, din numărul total de dosare aflate în lucru, o cincime reprezintă cazuri cu autor rămas necunoscut. „Majoritatea AN-urilor sunt pentru infracţiuni de furt şi tâlhărie. Nu există o statistică oficială, dar se apreciază că este vorba de două până la cinci mii de dosare.  În cazul infracţiunilor economice numărul dosarelor cu AN este insignifiant. Escrocheriile, în special cele făcute cu mijloace moderne, în speţă pe telefonul mobil, sunt iarăşi cazuri în care indentificarea autorului este practic imposibilă”, spune sursa citată.

Cele mai grave cazuri
O crimă şi un jaf armat sunt cele mai grave dosare instrumentate de poliţiştii hunedoreni rămase până astăzi cu AN. Crima este legată de un cadavrul găsit în anul 2005 plutind într-un sac pe lacul de acumulare de la Cozia. Medicii legişti au stabilit că bărbatul, rămas la rândul său neidentificat, a fost ucis cu o lovitură puternică în faţă. Cazul se va prescrie în anul 2025. Un alt caz rămas neelucidat la mai bine de trei ani de la producerea infracţiunii este cel al jafului armat de la o casă de amanet din Hunedoara. Atunci, un cuplu a fugit cu peste un kilogram de aur, după ce bărbatul a împuşcat-o în cap pe angajata casei de amanet. Deşi există şi o filmare a jafului făcută de camerele de supraveghere,  poliţiştii nu au reuşit să dea nici până azi de autorii lui.

Filmul jafului armat de la casa de amanet din Hunedoara, 2007

Flexul a şters AN de pe dosar
În august 2009 poliţiştii au reţinut la Vulcan doi hoţi care încercau să spargă un bancomat din localitate. Prin compararea urmei lăsate de flexul acestora cu urmele găsite la Orăştie într-un caz similar cu AN s-a stabilit că este vorba de aceiaşi autori. Poliţia a întocmit pentru Attila P. şi Mircea L. din satul Sângeorgiu de Mureş dosare penale pentru ambele infracţiuni.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite