JOBURI: Piaţa muncii din judeţul Hunedoara aşteaptă „dezgheţul” de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Motoroga, şomer, suferă din cauză că firmele nu au planuri de recrutare. Prima bursă a locurilor de muncă din acest an va fi organizată la sfârşitul lunii februarie când piaţa muncii începe să se mişte.

O „mână” de şomeri din Deva se afla, astăzi, la sediul AJOFM pentru a studia lista locurilor de muncă vacante. „De mai bine de un an încerc să-mi găsesc un job. Am lucrat la SEWS, dar am fost nevoit să renunţ la acest job după trei ani de muncă. Era incredibil de greu şi nu am mai rezistat. Vin săptămânal la AJOFM, dar nu reuşesc să găsesc nimic. Oricum, oferta este practic inexistentă”, a declarat Marius Motoroga, în vârstă de 25 de ani din Deva.

image

Nici pentru Ioan Cristescu, în vârstă de 34 de ani, lucrurile nu stau mai bine. Bărbatul „bate” la porţile Agenţiei de mai bine de opt luni fără niciun rezultat. „Am venit pentru că am crezut că e Bursa, dar văd că nu se ţine luna asta. Cât despre oferta existentă, nu mă încântă de loc. Sunt inginer mecanic şi, după cum văd, nimeni nu are nevoie de ingineri în judeţul ăsta. Mă gândesc să plec în Italia”, a spus Cristescu.

Vina este a angajatorilor
Mihaela Boian, şefa biroului management-piaţa muncii din cadrul AJOFM Hunedoara, precizează că dacă ar fi existat o iniţiativă din partea angajatorilor ar fi fost organizată o bursă de joburi.

„Ianuarie este o lună în care patronii abia încep să-şi schiţeze o strategie privind posibilele angajări. Din acest motiv, în decembrie şi ianuarie nu se organizează astfel de burse. Oricum, prin intermediul agenţiei, aproape 850 de hunedoreni au fost angajaţi în luna ianuarie”, a spus Boian.

Reprezentanţii firmelor private de recrutare şi plasare de personal spun că atât şomerii, cât şi patronii nu au reflexul de a apela la serviciile lor.

„Şomerii care vin o fac formal. Cât despre patroni, aceştia apelează încă la metote învechite cum ar fi recrutare de personal prin intermediul anunţurilor de mică publicitate”, a spus Traian Braic, administratorul unei firme de profil.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite