Reabilitări şi investiţii pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Deva a făcut astăzi un bilanţ privitor la nivelul de performanţă pe care instituţia publică a reuşit să-l realizeze în materie de atragere de fonduri europene.

Conform datelor prezentate de reprezentanţii primăriei, până în acest moment pentru deveni este cert că banii europeni vor finanţa reabilitarea Cetăţii şi a zonei urbane aferente, precum şi modernizarea completă a două instituţii de învăţământ din oraş, Colegiul Naţional „Decebal” şi Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi”.
În faza de implementare se află patru proiecte, care asigură o finanţare totală de 12,3 milioane de euro, din care partea UE acoperă 8,5 milioane de euro. Duratele de finalizare ale celor trei mari investiţii se întind pe o perioade cuprinse între doi şi trei ani începând din luna august 2009. Devenii mai pot conta pe încă 4,1 milioane de euro, fonduri care vor fi suportul financiar al proiectelor de amenajare a Pieţei Victoriei, de montare a sistemului de supraveghere video stradal, de construire a adăpostului de urgenţă pe timp de noapte şi de îmbunătăţire a circulaţiei informaţiei locale în caz de urgenţă. 
„Sunt patru proiecte aflate în faza de evaluare pentru care suntem aproape siguri că se va primi finanţarea”, a declarat Viorica Nicula, director economic al Primăriei Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite