FOTO: Lecţie culinară servită de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi liceeni de la „Grigore Moisil” au învăţat zeci de prichindei cum să facă minitartine şi salată de fructe. Acţiunea desfăşurată sub motto-ul „Hrăneşte-te sănătos ca să fii puternic, nu strânge pumnul!” a vizat combaterea violenţei printre elevi.

Tacâmuri, farfurii, pâine, margarină, ardei, castraveciori, banane, portocale şi multe alte legume şi fructe au fost instrumentele de lucru cu care zece elevi de clasa a X-a de la Grupul Şcolar „Grigore Moisil” din Deva s-au prezentat, astăzi, la ore.

Totul, pentru a transpune în practică un curs aparte. Deghizaţi în bucătari, liceenii au avut drept clienţi 24 de prichindei de clasa a III-a de la Şcoala Eco – Europeană „Andrei Şaguna”.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE!

image

Lecţia culinară a început la chiuvetă, cu spălatul pe mâini, după care fiecare elev de şcoală generală a fost învăţat de colegii mai mari cum să pregătească minitartine şi o salată de fructe, drept desert. „Mulţi cred că violenţa te face puternic. Noi vrem să doborâm acest mit şi să arătăm că o alimentaţie sănătoasă te face puternic, nu pumnul”, a declarat Magdalena Costescu, coordonatorul proiectului şi psiholog în cadrul liceului.

image

Au mâncat ce au gătit
Imediat ce şi-au pus şorţurile de bucătărie, copiii au început să se întreacă în imaginaţie şi să-şi decoreze fiecare cum ştie mai bine minitartinele. Dacă unii au dat viaţă unor adevărate „emoticoane” zâmbitoare, alţii au ales să aşeze pur şi simplu pe pâine bucăţi de ouă, pateu şi felii de ardei murat. „Ce şi cum mănâncă e foarte important pentru un copil şi cred că promovarea unei alimentaţii sănătoase înseamnă promovarea unui comportament nonviolent”, a spus Alina Szazi, una dintre tinerele bucătărese. După ce au terminat de gătit, elevii au savurat bucatele pe care ei înşişi le-au pregătit. Au urmat câteva minute de lectură, întrucât copiii au primit fluturaşi şi pliante cu sfaturi despre cum pot fi combătute actele de violenţă din şcoli.

Lecţia culinară servită astăzi de elevii Grupului Şcolar „Grigore Moisil” din Deva face parte din proiectul „Foloseşte puterea minţii, NU a pumnului!”, care cuprinde nouă activitaţi diferite derulate în perioada 7 februarie-13 mai. Proiectul şcolarilor deveni este înscris în concursul naţional  „Ce pun în locul violenţei?”, iniţiat de către Centru Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite