Picnicul la Dealul Paiului, la Pădurea Bejan este mai bun ca ştrandul sau terasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grătarul pregătit în aer liber e de două ori mai ieftin decât consumaţia de la restaurant. Unii deveni merg la Dealul Paiului să-şi coacă „vinetele” pentru la iarnă, în timp ce alţii sărbătoresc acolo ziua de naştere a copilului.

Privită de departe,  puzderia de picnicuri care apar în weekend  la Dealul Paiului pare a fi un laitmotiv repetat de la un foc de grătar la altul. Anume acela al unor oameni fără griji, veniţi să se distreze la iarbă verde. Victor Bogdan este muncitor şi a venit la iarbă verde împreună cu un coleg de lucru. De ce la Dealul Paiului? Pentru că e aer curat, pădure şi mai ieftin decât în orice restaurant.

„Am venit cu şase beri, nişte mici şi pulpe de pui pe care le gătim la grătar. În total, distracţia costă vreo 35 de lei, împărţită pe din două.  E mult mai convenabil decât să plăteşti o intrare la ştrand să stai în aglomeraţie şi să dai pe o bere cinci lei. Cel puţin pentru mine, la venitul de 700 de lei lunar pe care-l am”, a spus Victor Bogdan.

„Party” la iarbă verde
Cristian Ana, fotograf, a decis să organizeze ziua fiului ei la iarbă verde, lângă Pădurea Bejan. De ce nu la Kiddo, McDonald’s, sau alt local de fiţe?  „Ar fi fost poate prea înghesuit, prea zgomotos. Cred că şi dacă aş fi avut 500 de euro de cheltuit aş fi venit tot aici. Pentru aerul curat şi natură.  Am venit cu meniul de acasă, câţiva mici invitaţi au venit şi îi aşteptăm şi pe ceilalţi cu părinţii lor. Mi-ar fi plăcut să organizez aniversarea tot la pătură în parcul nou de lângă pădure, dar nu este voie”, a spus deveanca. Aceasta este totuşi nemulţumită că leagănele de la Dealul Paiului sunt într-o stare jalnică.

Prieteni, la bine şi la rău
Daniel Mirescu este manager şi a venit la Dealul Paiului cu prietena sa, Şara Adina, şi mama acesteia. „Am venit să coacem vinetele pe care le vom conserva pentru la iarnă. Dar ne vom bucura şi de aer curat, de soare şi de un grătar, după ce terminăm cu vinetele. Venim aici pentru că e cel mai la îndemână şi ne place. Nu e vorba de bani, pentru că ne permitem oricând să plătim o taxă de intrare la un ştrand sau o masă la restaurant”, a spus Daniel Mirescu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite