Hunedorenii au intrat în cursa înarmării pentru petrecerile de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Achim cumpără artificii din nostalgie pentru perioada copilăriei
Remus Achim cumpără artificii din nostalgie pentru perioada copilăriei

Hunedorenii au început să achiziţioneze artificii pentru noaptea dintre ani. Comercianţii spun că vânzările au scăzut cu 30 la sută comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Plecând de la superstiţia conform căreia în noaptea dintre ani e bine să faci cât mai mult zgomot pentru a alunga spiritele rele, hunedorenii au început să-şi facă provizii de artificii.

Remus Achim, din Deva, s-a interesat în această dimineaţă de preţul artificiilor, ocazie cu care a achiziţionat câteva pocnitori. „O fac mai mult pentru distracţie. În urmă cu mulţi ani confecţionam singuri astfel de pocnitori. Acum, le găseşti frumos ambalate şi au un efect mai spectaculos decât cele din anii copilăriei mele. Nu cred că sunt periculoase, altfel nu s-ar comercializa. E bine totuşi să supraveghem copiii atunci când aprind artificiile”, este de părere Achim.

Comercianţii spun că au clienţi de toate vârstele, dar că tinerii reprezintă marea majoritate a amatorilor de artificii. „Preţurile pornesc de la un leu bucata, ajungând până la 20 de lei pentru un set de pocnitori mai deosebite. Avem mai puţini clienţi decât anul trecut, dar sperăm ca mâine şi poimâne, numărul acestora să crească”, a spus Amalia Grecu, vânzătoare.

Petarde confiscate
Obiectele pirotehnice specifice sărbătorilor dau de lucru poliţiştilor de la Serviciul de Arme şi Substanţe Explozibile. Ieri, aceştia au confiscat aproape 40.000 de petarde şi minipetarde din clasa I de la o firmă din Hunedoara, plus alte aproape 40 de bucăţi din clasa a II-a. „Reprezentanţii firmei au spus că le-au cumpărat de la o societate din Timişoara. Toate articolele interzise la vânzare au fost confiscate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Hunedoara, Bogdan Niţu.

Peste 40.000 de petarde ilegale au fost confiscate de politistii hunedoreni

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Hunedoara au declarat că anul trecut nu au fost semnalate incidente grave din cauza folosirii artificiilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite