Cum să scapi de criză: restaurantele respiră cu ajutorul nunţilor, botezurilor şi meselor festive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentele festive pentru care se cheltuie sume uriaşe salvează pensiunile şi restaurantele de la faliment. În timp ce bugetarii dau din colţ în colţ din cauza crizei, patronii localurilor publice respiră cu ajutorul tinerilor îndrăgostiţi.

Gura de oxigen oferită de cuplurile aflate la început de drum este mai mult decât binevenită pentru hunedorenii privatizaţi în domeniul  serviciilor. Dacă clienţii obişnuiţi ai restaurantelor sunt nevoiţi să strângă punga şi să-şi rărească mesele în oraş, îndrăgostiţii nu ţin cont de criză. Multe din localurile din Deva care organizează evenimente festive reuşesc să se menţină pe linia de plutire datorită nunţilor şi botezurilor.

„Săptămânal, restaurantul este rezervat pentru diverse manifestări, fie că este vorba de nunţi mai restrânse, cununii, botezuri sau mese festive. Atuu-ul nostru constă în faptul că suntem singurul local cu specific românesc din oraş. Tocmai de aceea la noi nu întâlneşti clienţi gen copii care vin să bea un suc”, a declarat Mariana Gavrea, administratorul restaurantului Moş Opincă. Localul este indicat pentru persoanele care vor o căsătorie tradiţională,  întrucât pot avea parte de meniu şi decor specific, plus muzică românească. Sezonul cald este cu noroc şi pentru restaurantul Casina. Începând din mai şi până în noiembrie, localul este rezervat în fiecare weekend. „La fiecare sfârşit de săptămână avem programată câte o nuntă. Având în vedere situaţia generală, bineînţeles că astfel de evenimente ne ajută, ne măresc profitul”, a adăugat Enikö Farcaşiu, patroana restaurantului. Situaţia este similară şi în municipiul Hunedoara.  Începând din această lună, complexul Rusca este ocupat până în octombrie. „Ar fi mai greu dacă nu am avea nunţi. Slavă Domnului că încă există persoane cărora criza nu le dă bătăi de cap, că în rest toţi avem probleme”, a precizat Carmen Băcălete, şef de alimentaţie.

Programări de urgenţă
Bucuria patronilor este întărită de reprezentanţii birourilor de stare civilă. În reşedinţa de judeţ, deşi trendul căsătoriilor este descrescător comparativ cu anii trecuţi, devenii spun „DA“ şi pe timp de criză. „În 2009 am avut circa 480 de nunţi, iar de la începutul lui 2010 până în prezent peste 90. Cu siguranţă cifra va fi mai mare, pentru că unii tineri aleg să se programaze la Casa Căsătoriile în apropierea evenimentului propriu-zis”, a spus Virgil Davidescu, şef Stare Civilă Deva. În Hunedoara, anul trecut s-au înregistrat aproximativ 440 de nunţi, iar pe 2010 sunt programate, până la ora actuală, 190.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite