Micii jurnalişti crescuţi la şcoala „Adevărul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista Clopoţel, redactată de elevii Şcolii Generale Simeria, creşte încet, dar cu paşi plini de siguranţă. Copiii se pregătesc să scoată de sub tipar cea de-a cincea ediţie a publicaţiei şcolare. Va fi una dedicată sărbătorilor pascale şi primăverii.

Cursurile de jurnalism predate de reporterii „Adevărul de Seară”, ediţia Deva-Hunedoara, s-au dovedit a fi benefice pentru elevii Şcolii Generale din Simeria. Aceştia au scos la lumină primele patru numere ale revistei care le reprezintă unitatea de învăţământ. Micii reporteri sunt încântaţi de noua lor „meserie” şi consideră că nu este aşa greu cum s-au aşteptat. „Mie îmi place foarte mult să scriu, mă exprim mult mai bine în scris decât oral. Dacă limba română reprezintă pentru mine o pasiune, cu fizica şi chimia nu mă înţeleg deloc”, a spus Bianca Tomesc, eleva care semnează editorialele din revista Clopoţel. Pentru că este o fire mai timidă şi retrasă, adolescenta a fost îndrumată de cadrele didactice să facă parte din colectivul redacţional şi nu regretă deloc că le-a urmat îndemnul.

Sfaturi utile
Pentru că micii jurnalişti se află încă la început de drum, primele numere din Clopoţel lasă loc pentru îmbunătăţiri. Invitaţi să facă o analiză a publicaţiei şcolare, reporterii „Adevărul de Seară” au făcut corectură pe paginile revistei. Am oferit detalii acolo unde a fost cazul şi i-am sfătuit pe copii să fie mai atenţi la capitolul ortografie. Pentru că unele articole nu erau semnate, i-am consiliat, de asemenea, ca pe viitor să nu mai procedeze astfel. Sfaturile noastre au avut efect imediat. „În numerele anterioare am scris atât interviuri, cât şi scurte reportaje. Până acum, nu am simţit nevoia să mă semnez, însă pe viitor îmi voi trece numele pe materialele realizate. Abia acum îmi dau seama de importanţa acestui aspect”, a precizat Raul Săran, din clasa a VII-a.

Imită presa oamenilor mari
Revista Clopoţel este o publicaţie bilunară, iar din paginile ei nu lipsesc articolele sportive. Flavius Iordate, unul dintre micii reporteri din departamentul Sport, a precizat că a ales să scrie despre acest domeniu pentru că are colegi interesaţi de asemenea subiecte. Îi place foarte mult fotbalul şi vrea ca prin revista Clopoţel să atragă şi alţi copii să facă mişcare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite