„Hunedoara de mâine” şi-a ales câştigătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei proiecte importante pentru comunitate au primit finanţare pentru a fi puse în practică. La concursul „Hunedoara de Mâine” s-au înscris 20 de proiecte de dezvoltare a turismului, proiecte sociale şi culturale.

Programul „Hunedoara de Mâine”, lansat în luna februarie 2010 de către „Haţegana”şi Asociaţia „Hands Across Romania”, dedicat susţinerii şi dezvoltării comunităţii locale, a ajuns la final. După îndelungi deliberări, trei proiecte dintre cele 20 intrate în concurs au fost desemnate câştigătoare. Fiecare proiect a primit o finanţare de 20.000 de lei din partea organizatorilor.
La secţiunea turism, Asociaţia de ecologie Petro Aqua a fost desemnată câştigătoare cu proiectul „365 de zile de turism în Valea Jiului”. Preşedintele asociaţiei, Imre Szuhanek, a declarat că scopul acestui proiect îl reprezintă promovarea obiectivelor turistice ale Văii Jiului. „Vom întocmi o hartă care va cuprinde aspecte inedite ale obiectivelor turistice din zonă. Puţini ştiu că prin pasul Vâlcan a trecut celebrul general german Rommel supranumit «Vulpea deşertului», sau că Nicolae Iorga a petrecut un timp la biserica din Lunca Jiului. Hărţile vor fi distibuite gratuit operatorilor turistici cu ocazia târgurilor de profil din ţară”, a declarat Szuhanek.

Proiect în cartierul Bosnia
Partea de proiecte sociale a fost adjudecată de  Organizaţia „Caritas – Asistenţă Socială, Centrul de zi Maria Stein Petroşani”, cu programul „O familie mai integrată, o comunitate mai dezvoltată!”.
Programul va fi implementat în cartierul Bosnia din Petroşani, cartier cu o vechime de peste o sută de ani, numit astfel pentru că acolo au fost amplasate locuinţele minerilor aduşi din Serbia pe vremea lucrărilor de deschidere a minelor din Valea Jiului. „Urmărim să-i ajutăm pe aceşti oameni prin organizarea unor cursuri practice de amenajare a locuinţelor, pomicultură sau cursuri de managementul veniturilor”, a declarat   Izabela Eister, reprezentanta asociaţiei.

Folclorul, proiect câştigător
Partea culturală a concursului a fost adjudecată de „Asociatia pentru Dezvoltarea Integrării Durabile”, cu proiectul „Tezaurul hunedoarean - festival de muzică şi dans”. Scopul proiectului îl reprezintă organizarea Festivalului Judeţean Tezaurul Hunedorean.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite