Primăria municipiului Deva a intrat în război cu localnicii care nu au „permis de portcâine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lilia Uică are tot timpul la ea carnetul câinelui şi pungă pentru resturi
Lilia Uică are tot timpul la ea carnetul câinelui şi pungă pentru resturi

Cei care îşi plimbă patrupedele fără pungă şi lopăţică plătesc 300 de lei. Stăpânii de animale spun că se simt hărţuiţi de poliţiştii comunitari, dar nu uită să-şi ia cu ei „ustensilele” cerute.

Pentru că oraşul riscă să se transforme într-o gigantică latrină canină, Primăria Deva, prin serviciul Poliţiei Comunitare, a început să amendeze devenii care îşi plimbă câinii în zone interzise sau pe cei care nu pot face dovada că au asupra lor cele necesare pentru curăţarea mizeriei pe care animalele o fac pe domeniul public.

Deveanca Lilia Uică a fost verificată de mai multe ori de poliţişti. „Am la mine tot timpul permisul de port câine, un balot de pungi speciale pe care-l folosesc ca să curăţ mizeria lăsată de căţel. Respect regula, nu las câinele liber pe zonele verzi, dar nu pot să nu observ că am doar obligaţii faţă de primărie care nu  oferă posesorilor de câini niciun loc amenajat special în aer liber pentru aceste animale”, spune Lilia Uică.

image

Decizia primăriei de a amenda proprietarii de câini care nu respectă hotărârea de consiliu a generat un şuvoi de e-mailuri cu mesaje de nemulţumire pe adresa instituţiei. Astfel, Ramona A.  îi scrie domnului primar că „riscă să fie hăituită acum de poliţiştii comunitari la fiecare plimbare cu câinele”. Femeia se întreabă retoric cum va determina poliţistul comunitar dacă mizeria de pe trotuar aparţine câinelui său sau a unui animal comunitar.

Lege locală
Potrivit lui Marcel Morar, viceprimar al Devei, măsura de amendare a devenilor a căror câini murdăresc oraşul se va aplica ferm. „Este o regulă pentru ei, iar proprietarii de câini trebuie să o respecte fără să caute scuze invocând alte neajunsuri. Vom rezolva şi problema comunitarilor. Acum însă suntem la capitolul câini cu stăpân”, spune oficialul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite