Peste 1.600 de hunedoreni au fost diagnosticaţi cu viroze sau pneumonii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2011 a început cu stângul pentru aproximativ 1.200 de hunedoreni, diagnosticaţi de medici cu viroze respiratorii. În prima săptămână din an, cei mai afectaţi au fost copiii. Reluarea cursurilor şcolare a înmulţit numărul îmbolnăvirilor.

„Pentru că este vorba despre o boală ce se transmite pe calea aerului, aglomeraţiile umane sporesc cazurile de acest gen”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Cecilia Birău. Andrei Anton este unul dintre hunedorenii care, în prezent, au probleme de sănătate. Tânărul de 23 de ani acuză dureri de cap, ameţeli, dureri reumatice şi palpitaţii.

Gripa ne ocoleşte
„Am fost la medic, mi-a dat reţetă şi mi-a recomandat să consum cât mai multe fructe şi legume. Încă nu mi-a trecut, deşi iau medicamente de trei zile”, s-a plâns deveanul. Schimbările de temperatură îşi spun cuvântul. Pe lângă infecţiile respiratorii, medicii au înregistrat şi peste 400 de hunedoreni cu pneumonie, dintre care aproape 60 au avut nevoie de internare. Judeţul Hunedoara este santinelă, adică au loc, săptămânal, recoltări de probe din teritoriu, care se trimit la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. „Din fericire, până la ora actuală nu s-a semnalat niciun caz de gripă”, a adăugat Cecilia Birău.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite