Începe „cheta“ pentru o nouă biserică în Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simion Morar crede că o biserică în incinta creşei din cartierul Dacia este inutilă
Simion Morar crede că o biserică în incinta creşei din cartierul Dacia este inutilă

Episcopia a anunţat că va construi un nou lăcaş, din donaţiile enoriaşilor din Dacia. Consiliul Judeţean Hunedoara a pus la dispoziţia Episcopiei un spaţiu de 670 de metri pătraţi în incinta fostei creşe din cartierul Dacia.

Dorinţa Episcopiei Devei şi Hunedoarei de a construi un nou lăcaş de cult în municipiul Deva este motivată prin numărul mic de biserici existente în oraş.

„Avem doar şase biserici ortodoxe în Deva. Un număr foarte mic dacă ne gândim, spre exemplu, că în Călăraşi funcţionează 18 lăcaşe de cult. Tocmai de aceea am cerut sprijin pentru construcţia unei biserici care să deservească enoriaşii din cartierul Dacia”, a declarat Mircea Mihuleţ, purtătorul de cuvânt al Episcopiei. Acesta a mai arătat că banii necesari vor fi strânşi de la enoriaşi, de la agenţii economici şi de la instituţiile din judeţ.

hunedoara

„Ştiu că e criză, dar ideea noastră este să pornim construcţia, nu să o finalizăm într-un an. Spre exemplu, lucrările la catedrala «Adormirii Maicii Domnului» trenează de 20 de ani. Cu toate acestea, nu putem privi la drobul de sare şi să ne plângem fără să facem nimic”, a adăugat Mihuleţ.

În privinţa costurilor şi mărimii acestei noi construcţii nu există încă date, singura certitudine fiind că biserica se va construi. „Cred că era mai bine dacă construiau un azil pentru bătrâni sau o casă pentru copiii abandonaţi”, este de părere Mihai Iuga din Deva. De aceeaşi părere este şi Simion Morar, care crede că sunt prea multe biserici în Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite