Austriecii lucrează după model românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfigerea primului ţăruş pe şantierul tronsonului de autostradă Deva-Orăştie va avea loc abia în luna mai. Austriecii de la Strabag vorbesc de un nou termen pentru autostradă, deşi anunţaseră că lucrările la autostradă vor începe în aprilie.

În decembrie a nins, în martie a fost prea frig, iar în aprilie probabil că va ploua. Al patrulea termen anunţat de austriecii de la Strabag pentru demararea lucrărilor la tronsonul de autostradă Deva-Orăştie este luna mai. Astfel, cea mai importantă investiţie, aşteptată cu sufletul la gură de hunedorenii aflaţi în şomaj, a ajuns la o nouă amânare.  Anunţul a fost făcut de Paula Rys, ofiţer de presă în cadrul Strabag, care a mai precizat că lucrările premergătoare deschiderii şantierului se află în plină desfăşurare.

Noi locuri de muncă
Prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, a declarat, pentru „Adevărul de Seară”, că luna mai reprezintă de fapt deschiderea oficială a lucrărilor de construire a autostrăzii. „La această dată se lucrează la deschiderea de şantier. Lucrările propriu-zise vor începe în luna mai. Din câte ştiu, la această dată, austriecii de la Strabag au discutat cu administratorii mai multor firme din judeţ pentru furnizarea de materii prime. Din punctul meu de vedere şi din planul de operaţiuni pe care l-am văzut, austriecii sunt în grafic”, a declarat Attila Dezsi.

Acesta a mai spus că numărul de locuri de muncă pe care acest tronson de autostradă le va genera va fi de aproximativ 1.000. „Aici iau în calcul şi dezvoltarea pe orizontală pe care o va aduce această investiţie”, a precizat prefectul.

Dezamăgirea cea mai mare este în rândul şomerilor hunedoreni, care speră să prindă un loc de muncă la autostradă. „Mi-am depus CV-ul din ianuarie. Aştept să începem munca şi văd că se tot amână. Păcat, am crezut că austriecii nu sunt ca noi, românii”, a spus Vasile Micle, din Deva.

Astăzi se vor desemna câştigătorii licitaţiilor pentru porţiunile din Coridorul IV Paneuropean, Lugoj – Deva şi Orăştie – Sibiu. Opt firme din România şi din străinătate au depus oferte pentru achiziţionarea lucrărilor de construcţie la Lugoj – Deva, în timp ce pentru porţiunea Orăştie – Sibiu au licitat mai multe firme pentru fiecare dintre cele patru loturi.  După stabilirea constructorilor, contractele vor fi semnate la începutul lunii aprilie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite