Arheologii au intrat „în pâine” pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipe de specialişti hunedoreni au început astăzi descărcarea arheologică pe terenul autostrăzii. Cercetătorul ştiinţific Iosif Ferencz susţine că locul prin care trece autostrada prin judeţ a fost un adevărat „bulevard al Europei”.

O altă etapă importantă a lucrărilor la tronsonul de autostradă Turdaş - Orăştie au început de astăzi, când echipe de specialişti fac descărcarea arheologică a zonei. În această etapă, arheologii au amplasat secţiuni de sondaj pentru a verifica existenţa unor potenţiale situri arheologice. „Valea Mureşului, locul pe unde va trece viitoarea autostradă, a fost un adevărat «bulevard al Europei» din cele mai vechi timpuri. Practic, pe aici au trecut şi au poposit toate popoarele migratoare. Ne aşteptăm să găsim vestigii din toate epocile. În momentul în care vom găsi ceva, lucrările pe acea porţiune vor fi oprite”, a declarat cercetătorul ştiinţific Iosif Ferencz.

De la demararea cercetărilor de evaluare, echipa de arheologi a descoperit alte două situri arheologice, pe teritoriul localităţii Gelmar.  Siturile respective conţin nivele de locuire din perioada neoliticului, primei epoci a fierului, epocii romane şi epocii medievale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite