Se apropie festivalul „Vara medievală“, desfăşurat la Castelul Corvinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edificiul istoric din municipiul Hunedoara va fi locul de desfăşurare al unui eveniment- premieră cu domniţe şi cavaleri ca protagonişti, după cum relatează site-ul servuspress.ro.

Parade, concursuri, petreceri ori vernisaje, toate cu un puternic iz medieval, vor anima, un weekend întreg, Castelul Corvinilor din Hunedoara. Toate aceste manifestări fac parte din programul primei ediţii a „Verii medievale", eveniment ce va avea loc, în perioada 24 - 26 august, la castelul din municipiul de pe Cerna. Pe lângă distracţie, acţiunile au drept scop atât promovarea turistică a monumentului istoric, cât şi a tradiţiilor şi obiceiurilor de viaţă din epoca medievală, conform site-ului servuspress.ro.

Startul „Verii medievale" se va da vineri, 24 august, de la ora 10:00, cu o paradă a întoarcerii în Evul Mediu a domniţelor, cavalerilor, muzicienilor, arcaşilor, şoimarilor, stegarilor şi a nobililor meşteşugari. Printre participanţi se numără „Voievozii din Carpaţi", „Cavalerii Peregrinus" sau membrii „Ordinului Săgeata Verde". Odată întorşi în epoca medievală, aceştia vor da startul mai multor activităţi, desfăşurate în curtea Castelului Corvinilor, vor dansa, vor încinge mai multe jocuri şi vor participa la un ceremonial de numire a unor cavaleri ori domniţe. În aceiaşi zi, de la ora 16:00, va avea loc vernisajul unei expoziţii foto, urmat de o prezentare de arme de către membrii „Ordinului Săgeata Verde". Seara de vineri se va încheia cu o un concert de muzicăşi dans, urmat de o petrecere medievală, iar la miezul nopţii de un spectacol pirotehnic, după cum arată servuspress.ro.

Competiţiile sportive vor fi în prim-plan sâmbătă, 25 august, a doua zi de desfăşurare a „Verii medievale". Acestea vor începe la ora 10:00 cu o demonstraţie de şoimărit, urmată de întreceri specifice perioadei medievale. Astfel, participanţii se vor putea „bate" la alergatul în saci, tras cu arcul, dus oul în lingură, ori pot lua parte la o partidă de fotbal medieval. Un alai medieval va fi invitatul evenimentului, iar în cinstea oaspeţilor va fi organizată, seara, o petrecere şi un foc de tabără. Ziua de duminică, 26 august, va fi dedicată tot concursurilor de sporturi medievale, acestea fiind urmate, la ora 15:00, de o ceremonie de înnobilare a cavalerilor şi domniţelor. Cele trei zile de vară medievală se vor încheia cu un spectacol, mai arată sursa citată anterior, Servus Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite