Hunedorenii sunt dezinteresaţi de soarta propriilor bani, administraţi de primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare îi lasă reci pe hunedoreni
Proiectul de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare îi lasă reci pe hunedoreni

Contribuabilii din Deva şi din Hunedoara nu vin cu sugestii de investiţii, pentru că şi-au pierdut încrederea în autorităţi. Dezamăgirea este motivul pentru care niciun devean nu a trimis vreo propunere pentru felul în care se cheltuiesc banii din buget.

Devenilor li s-a oferit posibilitatea de a a-şi exprima opinia, atât în scris cât şi online, cu privire la modul în care banii încasaţi de la contribuabili pe parcursul lui 2010 urmează a fi cheltuiţi. Deşi proiectul bugetului local a fost dat publicităţii, administraţia locală nu a primit nicio sugestie în acest sens.
„Cu toate că am făcut public proiectul de buget pe anul în curs, până la această dată nu s-a înregistrat nicio propunere de la cetăţeni. Situaţia a fost la fel şi în 2009”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Camelia Cotoară. În prezent, devenii îşi mai pot spune părerea doar online, pe adresa de e-mail a primăriei, iar ultima şansă o reprezintă dezbaterea publică programată în 25 februarie, la sediul instituţiei. Explicaţia pentru lipsa de interes faţă de cheltuirea banilor din buzunarele lor este simplă: dezamăgirea.

„Nu am făcut nicio sugestie referitoare la buget, pentru că oricum consider că nu o ia nimeni în seamă. Cei de la primărie fac tot ce ştiu ei, nu ce zicem noi”, a spus Stelian C., de 35 de ani, muncitor din Deva.

O singură opinie


Dezbaterea publică a bugetului din Hunedoara, atât online cât şi cu uşile deschise, a adus un singur cetăţean cu spirit civic. „Este vorba despre o opinie exprimată prin intermediul Internetului de preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box, Ilie Captari. Acesta susţine că s-a uitat peste proiectul de buget local şi nu a găsit fonduri alocate pentru mişcarea sportivă”, a declarat, pentru Adevărul de Seară Hunedoara, Monica Rada, consilier al primarului. Proiectele de buget din Deva şi Hunedoara vor fi discutate în viitoarele şedinţe ale celor două Consilii Locale.

Banii au fost repartizaţi pe domenii

Ambele proiecte de buget local sunt afişate pe site-urile celor două primării. În 2010, pentru învăţământul devean a fost propus un capital de peste 37.000.000 de lei, iar pentru transporturi suma de aproximativ 28.000.000 de lei. Urmează capitolul locuinţe, servicii şi dezvoltarea publică - aproape 25.000.000 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite