CRIZĂ: Doi ASISTENŢI sociali ai Primăriei Deva au devenit ASISTAŢI social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistarea anumitor sporuri la care s-a adăugat  zilele de „clacă” impuse de Guvern, au redus veniturile mai multor salariaţi ai Primăriei Deva până la nivelul la care ei au fost nevoiţi să ceară ajutor social

Un salariu la stat nu te mai poate salva astăzi de statutul de asistat social. Se întâmplă la Primăria Deva unde, din cauza diminuării drastice a veniturilor,  mai mulţi salariaţi sunt nevoiţi să apeleze la anumite forme de asistenţă socială pentru a se descurca cu banii. Potrivit lui Camelia Cotoară, purtător de cuvând al instituţiei, la această oră sunt trei salariaţi care au făcut cerere pentru a primi ajutor social. Paradoxal, doi dintre aceştia lucrează chiar la Serviciul de Asistenţă Socială a Primăriei Deva.


A cerut ajutor social chiar instituţiei unde lucrează


Laura Ivaşcu este unul din asistenţii sociali angajaţi ai Primăriei Deva care a fost pusă pentru prima dată în carieră în situaţia de a cere asistenţă socială. Femeia a  înaintat o cerere pentru ajutorul acordat la încălzire chiar către colegii ei de birou.  „Eu mă gospodăresc împreună cu părinţii. Tatăl meu şi-a pierdut locul de muncă anul trecut şi a rămas doar cu ajutorul de şomaj. Încă ne-am  fi descurcat din veniturile noastre dacă concediul neplătit impus de Guvern nu mi-ar fi redus salariul cu 140 de lei lunar.  Din acest moment venitul pe cap de familie a scăzut la pragul la care am avut dreptul să beneficiem de ajutorul pentru încălzire acordat de autorităţi”, spune Laura Ivaşcu.


Potrivit legii, beneficiază de ajutor de încălzire, acele familii al căror venit pe membru de familie nu depăşeşte 615 lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite