Revelion pe pârtiile de la Straja şi Parâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpadă, schi, mîncăruri tradiţionale şi multă distracţie sunt ingredientele cu care sunt întâmpinaţi turiştii amatori de Revelioane ca în poveşti.

Sosiţi din toate colţurile ţării pentru petrecerea de Revelion, miile de turişti se vor bucura în noaptea dintre ani de zăpada din staţiunile montane Straja şi Parâng.  În cele două locaţii de schi de pe Valea Jiului stratul de zăpadă depăşeşte 25 de centimetri şi se schiază în condiţii acceptabile pe majoritatea pârtiilor amenajate. Astfel, turiştii vor avea parte de focuri de tabără, plimbări cu snowmobilul şi baluri mascate.

Meniu de sărbătoare

„Sunt trei pârtii pe care se poate schia şi noaptea. Este vorba de pârtia Slalom, Teleschi şi cea de la Platoul Soarelui. Zăpada este bună şi sperăm că vremea va ţine cu noi de Revelion”, a spus George Resiga, şeful Salvamont Lupeni-Straja.

Acesta a mai adăugat că există şi două trasee montae care pot fi încercate de amatorii de drumeţii. Atâta doar că aventurierii trebuie să fie prudenţi şi fie echipaţi corespunzător. Nici meniul nu a fost neglijat. Bucătarii sunt gata cu berbecuţi la grătar, păstrăv la tavă ori ciorbă de vânat pentru noaptea dintre ani. „Vremea este bună şi sperăm să fie aşa şi de Revelion. Vestea bună este pentru cei mici, pentru că se va putea merge la săniuş chiar dacă pe pârtii nu se va mai putea schia”, a spus Ion Gherghely, unul dintre cabanieri. Locurile de cazare oferite în Straja şi în Parâng la cabanele clasificate au fost ocupate aproape în întregime.

Un pachet cu trei nopţi de cazare şi masa festivă, în funcţie de cabană, costă între 700 şi 1.200 de lei în Parâng şi în Straja, iar cabanierii oferă o a patra noapte de cazare drept bonus.

Revelion în clubul subteran

În Straja, turiştii vor putea petrece noaptea dintre ani într-un club subteran unic în staţiunile de schi din România. Tot în Straja, pe turişti îi aşteaptă o alta surpriză: ursul Baloo, crescut în munte de când avea doar câteva săptămâni, devenit acum atracţia staţiunii. În Parâng turiştii se pot bucura de plimbări la înălţime cu parapanta.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite