Taximetriştii care văd radarul „invizibil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Groza este mândru de soluţia împotriva radarelor „invizibile”. Foto: D. Guţă
Dorin Groza este mândru de soluţia împotriva radarelor „invizibile”. Foto: D. Guţă

Aceştia şi-au cumpărat staţii puternice de emise-recepţie. Ei circulă fără să le fie frică de amenda pentru viteză. Şoferii de taxi au găsit urgent soluţia contracarării celor 11 maşini de radar „invizibile” aflate în dotarea poliţiştilor de la rutieră.

Pornind de la dictonul conform căruia „cine are informaţia, stăpâneşte situaţia”, taximetriştii deveni s-au descurcat, ca nişte români adevăraţi. Au găsit ac de cojocul mult-lăudatelor maşini radar „invizibile” care vor fi prezente, începând de astăzi, pe şoselele din judeţ. Soluţia găsită este simplă: staţii puternice de radio-emise cu ajutorul cărora primeşti zeci de informaţii, de la şoferii de TIR-uri, despre locul unde sunt amplasate radarele invizibile.

„Aparatul anti-radar a devenit istorie. Dar asta nu înseamnă că voi fi prins de poliţiştii de la circulaţie. Asta pentru că mi-am montat o staţie de emisie recepţie cu care prind orice conversaţie care are loc între şoferii de TIR. Aşa că ştiu tot ce mişcă pe şosele”, a declarat Dorin Groza, taximetrist din Deva.  Acesta a ţinut să precizeze că staţia sa este omologată, perfect legală şi că are autorizaţie pentru folosirea ei. 

Aproximativ 20 de taximetrişti din Deva s-au „blindat” cu astfel de staţii. „Uneori trebuie să duci un client rapid la destinaţie. Nu pot să risc să fiu oprit şi amendat pentru că am circulat cu 90 de kilometri la oră. Aşa că am preferat să dau 600 de euro pe o staţie de emisie-recepţie care să mă ferească de astfel de situaţii”, a declarat Mihai Fodor, taximetrist.

Se bazează pe semne


Proprietarii de maşini care nu au posibilitatea să plătească atâţia bani pe o staţie de emisie-recepţie rămân „la mâna” celorlalţi participanţi la trafic. „Eu aştept ca cei care trec pe lângă o astfel de maşină să-mi facă semne cu farurile. Chestia asta m-a ferit de multe amenzi. Sincer, nu înţeleg de ce au adus astfel de maşini cu radar invizibil. Noi nu avem şosele pe care să respecţi limita de viteză”, a spus Mircea Bordea, şofer cu experienţă.
Potrivit subinspectorului Bogdan Niţu, noile aparate invizibile radar nu au rolul de a speria şoferii aflaţi în trafic. „Aceste aparate au rolul de a educa şoferii care apasă prea tare pedala de acceleraţie. În primele două luni ale acestui an viteza excesivă a fost cauza a 38 de accidente grave”, a declarat Niţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite