Genocid în spaţiul verde: gardul viu din centrul municipiului Deva a fost pus la pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi deveni sunt indignaţi de iniţiativa edililor de a distruge zonele verzi din mijlocul oraşului. Reprezentanţii Primăriei precizează însă că spaţiul verde va fi refăcut cu arbori tuia.

Zeci de deţinuţi, angajaţi de Primăria Deva, au reuşit performanţa ca, în mai puţin de o oră, să şteargă de pe faţa pământului tot gardul viu din centrul oraşului. Viteza cu care au lucrat deţinuţii i-a făcut pe mulţi să creadă că acţiunea Primăriei se face fără autorizaţiile necesare.

Este inadmisibil aşa ceva. Ca şi cum nu ar fi suficient că am rămas fără spaţii verzi. Gardul ăsta viu ne mai apăra de praful ridicat de maşinile care trec pe bulevard”, a spus Mihai Grecu. Mioara Darie crede că cei mai afectaţi de lipsa gardului viu vor fi copiii mici. „Toate gazele de eşapament vor veni direct în nasul lor. E un atentat la sănătatea copiilor”, a spus femeia.

Tuia în loc de tufişuri

Viceprimarul municipiului Deva, Marcel Morar, a dat asigurări că această operaţiune respectă toate condiţiile impuse de lege. „Nu cred că administraţia locală a municipiului Deva a întreprins o astfel de acţiune fără a avea avizele necesare. Sunt sigur că totul se desfăşoară în conformitate cu legea. Locul gardului viu, inestetic şi plin de gunoaie, va fi luat de arbori de tuia”, a precizat Morar.

Cum au dispărut spaţiile verzi

În doar şapte ani, suprafaţa de zonă verde din Deva a scăzut de la 96 de hectare la numai 22.  Cel puţin asta reiese dintr-o statistică realizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara. Experţii spun că spaţiul verde s-a redus de patru ori din cauza construcţiilor necontrolate şi a distrugerii zonelor verzi dintre blocuri.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite