Spălatul rufelor în public, o afacere prosperă: spălătoriile de haine nu duc lipsă de clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornelia Timar, angajata unei spălătorii din Deva a recondiţionat rochii de mireasă cu cristale Swarovski
Cornelia Timar, angajata unei spălătorii din Deva a recondiţionat rochii de mireasă cu cristale Swarovski

Spălătoriile şi curăţătoriile de haine din reşedinţa de judeţ se bucură de clienţi şi pe timp de criză. De la o simplă cravată până la rochia de mireasă, mulţi hunedoreni preferă să-şi recondiţioneze rufele la spălătorie, nu acasă.

Multe afaceri au dat ortul popii din cauza recesiunii, dar există şi excepţii care fac faţă cu brio crizei economice. Un exemplu în acest sens îl reprezintă curăţătoriile şi spălătoriile de haine, iar devenii care lucrează în asemenea domenii nu duc deloc lipsă de clienţi. „Nicio zi nu este soră cu alta, uneori avem 20 de clienţi  în opt ore de lucru, iar alteori numărul este mai mare. Se spală şi curăţă orice, de la bluze şi fuste la un simplu maieu”, a spus Cornelia Timar, angajata uneia dintre spălătoriile de haine din zona centrală a municipiului Deva.

Vârsta nu contează


Afirmaţiile acesteia sunt întărite de devenii care preferă ca alţii să le recondiţioneze vestimentaţia, fără a mai fi nevoiţi să apeleze ei înşişi la maşinile de spălat. „Merg săptămânal la spălătorie şi duc tot felul de haine, atât din garderoba mea, cât şi a soţiei. E mai uşor astfel, nu trebuie să-ţi baţi tu capul cu ele, mai ales cu cele care sunt groase şi se spală greu”, a precizat Ionel Olariu, 42 de ani, administrator. Umeraşele sunt pline de haine şi în alte spălătorii din reşedinţa de judeţ.

„Ne trec pragul atât adolescenţi care vor să poarte şi a doua oară o haină la modă, dar pe care au pătat-o cu cerneală, cât şi bătrâni care îşi preţuiesc pantalonii de suflet, pe care îi au de zece ani”, a adăugat Vasilica Ioan. 

Cristale Swarovski în maşina de spălat

Exceptând hainele de zi cu zi, spălătoriile sunt frecventate şi de gospodinele moderne care, în apropierea sărbătorilor pascale, nu se mai chinuie singure să-şi curăţe covoarele. Miresele se regăsesc şi ele pe lista clienţilor fideli ai spălătoriilor. „Proaspetele soţii  îşi recondiţionează rochiile pentru că vor să le vândă. Oricât ar fi de murdare după noaptea nunţii, o spălare atentă le face ca noi. Am spălat chiar şi rochii de mireasă cu cristale Swarovski”, a adăugat Cornelia Timar.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite