Producătorii de alimente hunedoreni anunţă creşteri de preţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii de alimente din judeţul Hunedoara anunţă mari majorări de preţuri. Ca să se aprovizioneze cu alimentele primare, hunedorenii vor trebui să aloce între 7 şi 60 la sută în plus la bugetul de mâncare. Aflaţi ce produse se vor scumpi şi cu cât !

Producătorii hunedoreni de alimente de strictă necesitate anunţă scumpiri. Potrivit lui Radu Furdui, manager la Lori Alba Brad, firmă din domeniul procesării cărnii, cu o excepţie, toate produsele s-au scumpit cu 7 la sută.

„Creşterea TVA-ului, plus o marjă de siguranţă, ne-au obligat să facem deja aceste scumpiri. Singurul produs pe care nu l-am scumpit şi al cărui preţ îl subvenţionăm din considerente de marketing este pulpa de porc”, a explicat Radu Furdui.

Gata cu preţul de vară

Sunt de asemenea ultimele zile în care ouăle şi carnea de pui se vând la preţuri de vară. „Vom scumpi ouăle din această lună, după ce, timp de cinci luni, vânzarea acestui produs a însemnat pentru companie o pierdere de 0,1 lei per bucată. La cumpărător, preţul unui ou va ajunge în această lună la 0,5 lei, ceea ce faţă de preţul verii înseamnă o scumpire de aproximativ 60 la sută. Vom majora şi preţul cărnii de pui între 0,5 şi un leu per kilogram. Dacă acum un pui grill mediu de două kilograme costă 8,59 de lei, din această lună pentru el se va plăti peste 10 lei”, a spus Alina State, administrator la AVIS 3000, companie producătoare de carne de pasăre şi ouă.

Mai scumpă cu 15-25 la sută va fi şi pâinea. Potrivit lui George Frântu, manager la Boromir, scumpirile sunt dictate de creşterea abruptă a preţului grâului pe piaţa mondială, în condiţiile în care Rusia a sistat exporturile. Până de Crăciun, hunedorenii vor cumpăra şi produsele lactate locale mai scump cu 15-25 la sută. „Nu mai există subvenţie pentru lapte şi sunt nevoit să aplic aceste scumpiri la toate produsele”, a spus Sorin Rişcuţa, administrator la Sorilact Rişculiţa, firmă procesatoare de lapte.


Ce cred hunedorenii despre scumpirea coşniţei?

image

„Nu sunt pregătit nici pentru preţurile de acum“.
Gabriel Beanga, 44 de ani, şomer



„Mă bazez mult pe gospodăria de la ţară“.
Georgeta Bercaş, 46 de ani, operator




„Până primim pensii, ne descurcăm“.
Ladislau Kovacs, 74 de ani, pensionar

image
image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite