Viaţa bate visele de pe băncile şcolii atunci când vine vorba de un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Muntean a terminat o facultate şi are două masterate, dar nu-şi găseşte job. Absolvenţii cu studii medii, dar mai ales superioare, învaţă o lecţie dură, aceea de a fi şomer. Puţini reuşesc să răzbată pe piaţa sărăcită de criză.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată, astăzi, de AJOFM Hunedoara s-a dovedit a fi un fiasco pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Gabriela Muntean are 25 de ani, a terminat o facultate în domeniul asistenţei sociale, urmată de două masterate. A venit la bursă în ideea că îşi va găsi un job pe măsura calificării ei. „Momentan, lucrez ca şi operator calculator, dar e departe de potenţialul meu. Sincer, nu m-am gândit că voi termina o facultate şi că nu voi avea unde să muncesc. Dar trebuie să ne descurcăm cumva”, a declarat tânăra.

Criza majoră a locurilor de muncă pentru absolvenţii cu studii superioare este confirmată şi de Vasile Iorgovan, directorul AJOFM Hunedoara. „La ora actuală, nu avem soluţii pentru absolvenţii cu studii superioare. Este un blocaj total pe acest segment de piaţă”, a declarat Iorgovan.

De cealaltă parte a baricadei, angajatorii critică lipsa de seriozitate a absolvenţilor şi neimplicarea lor la locul de muncă. La toate acestea se mai adaugă şi pretenţii salariale exagerate pentru cineva care nu are experienţă.

„Am nevoie de doi tineri care vor să muncească în domeniul aranjamentelor florale şi nu reuşesc să găsesc. În două luni mi s-au perindat prin magazin şapte angajaţi. Unii au stat două zile, apoi au plecat. Altora le-am plătit şi cursurile de calificare, în valoare de 1.000 de lei, şi m-au lăsat cu ochii în soare”, s-a plâns Daniel Iakob, administratorul Orhidea Amarilis. La această dată, în evidenţa AJOFM Hunedoara se află peste 1.000 de absolvenţi. Dintre aceştia, 342 au studii superioare.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite