După ce a rămas fără curent, Salvamontul de la Straja riscă să rămână şi fără telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O datorie de 1.500 de lei va lăsa salvamontiştii fără dispecerat. După ce a rămas fără curent electric, punctul de salvare Salvamont din staţiunea Straja va pierde şi legătura cu turiştii aflaţi în pericol.

În scurt timp, salvamontiştii din Lupeni nu vor mai putea răspune la numărul SALVAMONT pentru că Primăria Lupeni nu a achitat infima sumă de 1.500 de lei către dispeceratul naţional. Apelurile telefonice făcute de turiştii aflaţi în dificultate pe teritoriul staţiunii Straja nu vor mai putea fi recepţionate. „De ani buni salvamontiştii din Lupeni se confruntă cu o situaţie disperată. Am ajuns să facem salvamont pe propria cheltuială din cauză că administraţia locală din Lupeni nu vrea să-şi achite obligaţiile pe care le are faţă de acest serviciu”, a declarat George Resiga şeful serviciului.

Potrivit acestuia, dacă staţia de salvare de la Straja va fi scoasă din reţeaua naţională acţiunea de salvare montană va fi imposibilă. Asta în condiţiile în care, anul trecut, cei 18 membri ai echipei au avut 296 de intervenţii dintre care 80 au necesitat şi ajutorul celor de la SMURD.
George Resiga susţine că potrivit Legii 229 din 2003 o staţiune montană de calibrul celei de la Straja nu are dreptul să funcţioneze fără existenţa unui serviciu Salvamont. „Cu toate acestea, de aproape opt ani Primăria Lupeni nu a alocat niciun leu pentru echipamentul necesar. Nu mai vorbesc de faptul că am rămas fără curent electric, implicit şi fără Internet, deci suntem în imposibilitatea de a comunica”, spune Resiga.

Contactat de „Adevărul de Seară“, primarul oraşului Lupeni, Cornel Răsmeriţă, susţine că criza îi creează probleme. „Voi achita cei aproximativ 1.500 de lei pentru dispecerat, dar e foarte greu acum. Cât despre curentul electric, pot să spun că acolo, la staţiunea montană, au fost făcute cheltuieli foarte mari prin folosirea unor radiatoare. Le-am spus salvamontiştilor să montăm o centrală pentru încălzire, dar ei au spus că nu are cine să o monteze”, a spus primarul Răsmeriţă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite