Soluţii incredibile pentru angajatori, pe criză: salariaţii pentru care nu se plăteşte impozit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vremuri în care dictatura impozitelor ameninţă chiar şi veniturile chircite ale pensionarilor, există încă o categorie de „salariaţi” pentru care angajatorul nu este obligat să plătească impozit.

Ungurii şi sârbii profită din plin de pe urma crizei din România

Oamenii de afaceri şi autorităţile publice locale folosesc din ce în ce mai mult forţa de muncă a deţinuţilor pentru că în acest caz legea nu îi obligă să plătească contribuţia la asigurările sociale de stat. În plus, mâna de lucru este foarte ieftină. Potrivit lui Ştefan Cubineţ, funcţionar în cadrul Primăriei Deva, pentru o zi de muncă a unui deţinut, instituţia publică a negociat un preţ de şapte lei.

În medie, zilnic, circa 65 de deţinuţi de la Penitenciarul Bârcea Mare pleacă la muncă. În ultimele trei luni, ei au produs un venit de peste 74.000 de lei. Fiecare deţinut primeşte un procent de 40 la sută din venitul pe care-l obţine, restul mergând la administraţia penitenciarului. „Salariul brut pe care un deţinut îl obţine efectiv este între 200 şi 300 de lei. Din acesta, 25 la sută i se restituie la eliberare, iar diferenţa se află la dispoziţia sa”, spune Gabriel Vesa, purtător de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite