Bugetarii-sateliţi trăiesc cu sabia disponibilizării deasupra capului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii companiilor subordonate instituţiilor publice din Hunedoara se tem de disponibilizările anunţate. Consiliul judeţean (CJ) a cerut astăzi şefilor celor 16 instituţii subordonate lista completă a personalului angajat.

Decizia guvernanţilor de a disponibiliza 60.000 de bugetari trezeşte valuri de teamă mult peste nivelul celor care lucrează în instituţiile publice hunedorene. Bugetarii angajaţi ai companiilor şi serviciilor subordonate autorităţilor publice locale îşi văd şi ei ameninţate locurile de muncă. Lucian Dud este salariat al Direcţiei judeţene de Drumuri şi Poduri Hunedoara.

Se aşteaptă la ce e mai rău

„Sunt cu sabia lui Damocles deasupra capului. Situaţia financiară a direcţiei este precară. Îmi pot pierde postul oricând, la fel ca oricare din colegii mei. Am 46 de ani şi la vârsta asta nu ştiu ce altceva voi putea lucra dacă voi fi disponibilizat. Mă aştept la ce e mai rău, pentru că nu sunt investiţii”, spune Lucian Dud.

Paramedicul Mircea Oros, salariat SMURD, nu se gândeşte prea mult la concediere. „Încerc să nu mă gândesc că aş putea rămâne şomer. Mă duc la muncă, îmi fac treaba şi mă întorc acasă. Ştiu că, dată fiind situaţia, niciun post nu mai e sigur. Dacă voi fi dat afară o să încerc să găsesc ceva de lucru în domeniul sanitar. Dacă nu, Dumnezeu cu mila, dar acasă să aştept şomajul nu voi sta. Găsesc eu ceva”, spune paramedicul. Conducerea CJ Hunedoara a solicitat astăzi şefilor instituţiilor subordonate lista completă a personalului. „E nevoie de o evidenţă la zi a salariaţilor aflat în plată. Încă nu s-a decis nimic privitor la disponibilizări, dar ne pregătim”, a declarat Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite