Ultima strigare pentru un Revelion pe pârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiunile montane din judeţ sunt ocupate în proporţie de 80 la sută
Staţiunile montane din judeţ sunt ocupate în proporţie de 80 la sută

Staţiunile montane Straja şi Parâng sunt ocupate în proporţie de 80 la sută pentru petrecerea dintre ani. Primele rezervări s-au făcut din luna octombrie. Preţul unui sejur se învârte în jurul sumei de 1.000 de lei pentru o persoană.

Hunedorenii care vor să-şi petreacă noaptea dintre ani pe pârtie trebuie să se grăbească. Staţiunile montane din judeţ îi strigă la un ultim apel pe cei interesaţi, întrucât aproape 80 la sută din cabane şi pensiuni sunt deja ocupate. Primele rezervări s-au făcut începând cu luna octombrie.

Mai avem doar trei camere libere, două cu patru paturi, iar una cu şase. Sejurul începe pe 29 decembrie 2009 şi se încheie pe 2 ianuarie 2011. Pentru suma de 1.000 lei pentru o persoană, clienţii beneficiază de trei mese pe zi şi o masă festivă în noaptea de Revelion”, a declarat Adriana Holobuţ, reprezentantă a cabanei Montana din Straja.

Hunedoreanca a adăugat că localul dispune, în schimb, de suficiente locuri de cazare pentru Crăciun. Aproape 70 la sută din cabană este încă disponibilă. De data aceasta, pentru patru nopţi de cazare trebuie să scoateţi din buzunar doar 500 de lei, dacă optaţi pentru o cameră cu două paturi. Veţi avea însă regim de demipensiune, adică veţi primi doar două mese pe zi, plus o cină festivă în seara de Crăciun.

Spa în plină iarnă

Nici în Parâng lucrurile nu sunt mai „lejere”. Potrivit lui Dumitru Bârlida, şeful Serviciului Public Salvamont Petroşani, staţiunea este ocupată în procent de 75 la sută. „În acest weekend am delimitat zonele de protecţie pentru turişti, am montat plase pentru a evita eventuale incidente care pot avea loc pe pârtie. În acest sfârşit de săptămână am avut aproape 300 de turişti. Aşteptăm ca numărul lor să crească odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă”, a declarat Bârlida. În Parâng, oferta de Revelion este similară cu cea din Straja în ceea ce priveşte preţul. Facilităţile sunt însă diferite. De exemplu, pensiunea Bujor de Munte include în aceşti bani şi o intrare gratuită pentru două persoane la mini-spa (saună şi jacuzzi).

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite