Prima de Paşte, pentru unii hunedoreni mumă, pentru alţii ciumă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali ai Primăriei Deva vor aproba, astăzi, prime de Paşte pentru angajaţii care au copii minori
Consilierii locali ai Primăriei Deva vor aproba, astăzi, prime de Paşte pentru angajaţii care au copii minori

Deşi au datorii enorme la buget, minerii din Vale primesc tichete-cadou. Criza financiară i-a şters de pe lista de premiere de Paşte pe majoritatea bugetarilor şi pe cei angajaţi în mediul privat.

În timp ce consilierii locali ai Primăriei Deva se pregătesc astăzi să voteze acordarea a 34.500 de lei fonduri de premiere de Paşte, alţi bugetari rămân cu amintirea vremurilor bune în care aceşti bani erau un sprijin real pentru cumpărături. „Este o dorinţă a mea de a ajuta familiile care au copii minori. Primele de Paşte în cuantum de 120 de lei de persoană se vor acorda doar angajaţilor care îndeplinesc această condiţie”, a declarat primarul Devei Mircia Muntean. De cealaltă parte a baricadei sunt angajaţii Primăriei Hunedoara care nu vor primi niciun leu primă. „Nu sunt bani pentru astfel de fonduri de premiere”, a declarat Monica Rada, consilierul primarului Hunedoarei.

Doar cine merită


Printre angajaţii fericiţi se află şi minerii din Valea Jiului care vor primi tichete-cadou în valoare de 500 de lei conform contractului colectiv de muncă. Nici angajaţii instituţiilor descentralizate nu vor primi prime. „Legea interzice acordarea unor astfel de bonificaţii”, a declarat Ion Ştefan, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara.

În mediu privat, lucrurile stau mai bine. Există patroni care s-au gândit să-şi motiveze angajaţii oferindu-le prime sub formă de tichete cadou, produse alimentare sau bani. „Trebuie să fac un efort financiar şi să-i stimulez pe angajaţi. Fiecare din cei 45 de angajaţi va primi tichete cadou în valoare de 300 de lei”, a declarat Mircea Toader, administratorul unei firme de prelucrare a lemnului.

Şi pentru o parte dintre angajaţii care lucrează în vânzări, patronii au pregătit prime. „Anul ăsta voi recompensa doar cei mai buni agenţi de vânzări. Renunţ la ideea de a le da bani tuturor angajaţilor. De asta se numesc prime. Să le ia cine merită”, este de părere Ioan Feier, administratorul unei firme.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite