CAMPANIE ADS "PROFESORI DE NOTA 10" - Profesoara de franceză şcolită în Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Marcu, profesoară la liceul „Ion Mincu” din Deva, aduce o notă de modernism atunci când predă elevilor săi limba franceză.

Deşi predă de puţin timp, profesoara de limba franceză Anca Marcu vrea să-şi perfecţioneze cunoştiinţele de predare astfel încât să găsească cele mai utile metode pentru a face limba franceză cât mai uşor de învăţat. În urmă cu puţin timp Anca Marcu s-a întors de la Paris unde, împreună cu dascăli din mai multe ţări europene, a învăţat cum să lucrezi cu o clasă în care elevii au diferite naţionalităţi.

„Originalitatea şi implicarea elevilor în predarea lecţiei le trezeşte interesul. Dincolo de a scrie titlul lecţiei pe tablă şi de a preda după manual, trebuie făcut şi altceva. Spre exemplu, uneori îmi încep orele de curs punând în scenă o mică piesă de teatru în care actorii de moment sunt elevii. Astfel, ei se văd puşi într-o situaţie în care trebuie să se exprime în limba franceză. O altă practică este de a ne uita împreună la programe tv în limba franceză”, a explicat profesoara. Şi elevii sunt fascinaţi. „Reuşeşte să ne scoată din modul clasic al predării unei lecţii. Ne distrăm şi învăţăm”, spune Mihai Popescu elev.

Clasele, teatre interculturale


ll În cele şapte zile petrecute la Paris, Anca Marcu a învăţat să predea în clase unde există elevi aparţinând mai multor naţionalităţi. „Experienţa a fost unică şi pot spune că am fost pusă în faţa unor situaţii la care nu m-am gândit. Acest curs pune pe tapet o problemă cu care am început să ne lovim deja. Europa unită a făcut ca şi în clase din Deva să avem elevi proveniţi din alte ţări. Nu mai vorbesc de elevii care provin din rândul minorităţilor naţionale”, a explicat Anca Marcu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite