SUBIECT CERUT DE CITITORI Maidanezii din Deva scapă de amenzile comunitarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de câini din Deva sunt revoltaţi de faptul că maidanezii zburdă liber prin zonele verzi. Cine răspunde de maidanezii care murdăresc spaţiile verzi?, se întreabă stăpânii patrupedelor care au interdicţie în parcurile din oraş.

Un regulament al Consliliului Local Deva, pus pe hârtie în 2006 şi scos de la naftalină în urmă cu aproximativ o lună, a generat proteste din partea proprietarilor de animale de companie. În principiu, regulamentul prevede obligativitatea ca devenii care îşi plimbă câinii prin oraş să aibă asupra lor o lopăţică şi o pungă pentru a aduna mizeria făcută de animale. În plus, niciun proprietar de animale de companie nu mai are acces în parcurile din oraş pentru a-şi plimba patrupedul.


Cine strânge după câini?


Încălcarea regulamentului înseamnă amenzi cuprinse între 100 şi 300 de lei. „Înţeleg obligaţia de a avea asupra mea ustensile pentru a aduna mizeria câinelui. Nu sunt de acord cu interdicţia de a intra în parcuri cu animalul atâta timp cât Deva nu are un loc special amenajat pentru aşa ceva. Cred că întâi trebuia să creezi acest spaţiu, apoi să impui un astfel de regulament”, este de părere Paul Panduru, proprietarul unui căţel.

Maria Roşianu din Deva crede că Primăria ar trebui să facă ordine în privinţa maidanezilor, apoi să impună regulamente pentru cei care au animale de companie. „Vreau să ştiu cine strânge după maidanezii care pur şi simplu au invadat oraşul. Îi vezi peste tot: pe străzi, în parcuri, în scările blocurilor. Asta este adevărata problemă, nu câinele meu care intră în parc de trei ori pe zi”, a spus femeia.

Viceprimarul municipiului Deva, Marcel Morar, recunoaşte că problema maidanezilor este una importantă. „Firma care se ocupă de strângerea maidanezilor din oraş a promis că la începutul lunii va demara operaţiunea de prindere a câinilor fără stăpân. Aceştia vor fi duşi la adăpostul de la Sântuhalm, unde vor fi sterilizaţi. În principiu, faptul că aceşti câini fac mizerie nu este un motiv ca proprietarii de animale să facă acelaşi lucru. Este vorba de un act de civilizaţie”, a declarat Morar.


Nelu Cinca
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite