Nepăsare faţă de magazinele din Deva care vând coşmaruri: un singur vot împotrivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Deva există cinci  magazine de vise
La Deva există cinci magazine de vise

Aflat în dezbatere publică încă de acum opt zile pe site-ul instituţiei, proiectul de hotărâre iniţiat de Primăria Deva pentru interzicerea magazinelor de etnobotanice în oraş îi lasă indiferenţi pe deveni.

Un singur devean, un profesor de geografie de la grupul şcolar „Horea”,  şi-a arătat susţinerea faţă de acest proiect.

„Sunt de acord cu interzicerea definitivă a magazinelor care comercializează orice fel de substanţe etnobotanice. Contaţi pe votul meu!”, a spus profesorul pe site. Un vot însă nu înseamnă susţinere pentru un astfel de proiect. Autorităţile locale sunt decepţionate de slaba reacţie a comunităţii locale pentru o problemă gravă cum este consumul de droguri uşoare. „Oamenii sunt ocupaţi cu sărbătorile şi probabil nu au timp de tineretul care consumă plante halucinogene. Din păcate, numai atunci când se întâmplă o tragedie, oamenii devin atenţi la acest flagel. Sunt puţin dezamăgit”, spune Marcel Morar, viceprimar Deva.

Proiectul de hotărâre prevede desfiinţarea magazinelor de vise şi interzicerea comerţului cu plante halucinogene în oraş. Sunt prevăzute amenzi contravenţionale între 3.000 şi 5000 de lei pentru cei care nu se conformează. El se află în dezbatere publică până mâine la ora 24.00.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite