Speranţa în" cele şase norocoase", soluţia bugetarilor afectaţi de reducerile salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru tot mai mulţi jucători, câştigurile ipotetice la Loto ar sta la baza finanţării unei relocări a întregii familii într-o ţară civilizată. Depresia generală îi face pe hunedoreni să îşi încerce mai intens şansele de câştig la jocurile de noroc.

Potul de şapte milioane de euro la Loto din această săptămână îi face pe hunedoreni să vină în număr tot mai mare la agenţii. Suma imensă pusă în joc nu este însă singura lor motivaţie. Pentru bugetarul Lucian Benţa din Deva, cumpărarea biletului la Loto vine ca un reflex născut de criză. Deşi înainte de recesiune  trecea foarte rar pragul agenţiilor, în ultimul timp, ghicirea celor şase numere câştigătoare a devenit o preocupare aproape săptămânală.

„Am pierdut 25 la sută din salariu şi nu ştiu dacă mâine nu voi fi trecut pe o listă de disponibilizări. Şi prin Loto încerc să-mi găsesc un sprijin, ceva, pentru o conjunctură care se anunţă din ce în ce mai grea”,  a spus, pentru Adevărul de Seară Hunedoara, Lucian Benţa, care lucrează în domeniul bugetar. Ca palmares de jucător la Loto, deveanul nu se poate lăuda decât cu un câştig relativ modest: în urmă cu câţiva ani a avut patru numere ghicite din cele 69. 

Vor să plece în civilizaţie

Vasile P. , 51 de ani, din Deva, a reuşit să câştige cel mai mult la loterie suma de 10.000 de lei. Este hotărât ca, dacă va câştiga potul cel mare, a doua zi să plece din ţară. „Nu mai stau un minut aici. Vreau să-mi petrec viaţa într-o ţară în care asigurările de sănătate şi cele sociale funcţionează, am autostrăzi şi sunt ferit de necazurile pe care le aduce o administraţie incompetentă”, spune deveanul. Potrivit lui Victoria Oprişa, agent în cadrul Loteriei, în unitatea numărul unu din Deva, în weekend se cumpără bilete de aproape 6.000 de lei, numărul celor care joacă ridicându-se la circa 400 de persoane.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite