Jaful rămâne în continuare o ecuaţie imposibilă pentru poliţiştii hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate cazurile de jaf care au avut loc în ultimii doi ani în judeţul Hunedoara sunt în curs de anchetă, iar autorii sunt încă necunoscuţi. Criza economică a generat o creştere a infracţionalităţii în judeţul Hunedoara cu precădere în cazul tâlhăriilor, a furturilor şi jafurilor.

 Paradoxal, în cazul jafurilor, deşi la faţa locului se deplasează echipe complexe de investigaţii, autorii continuă să rămână necunoscuţi. Ultimul jaf a avut loc în acest weekend, când un bărbat a reuşit să plece dintr-o casă de amanet cu suma de 1.750 de euro.

„Sub pretextul că vrea să schimbe bancnote de 500 de euro a reuşit să profite de neatenţia gestionarului şi a sustras banii dintr-un sertar”, a declarat Adriana Voina, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.

Singurele indicii ale poliţiştilor sunt imaginile surprinse de camerele video. Potrivit anchetatorilor, suspectul are 1.70-1.75 m înălţime, este de vârstă medie şi arată ca... o persoană prezentabilă. Cel mai mediatizat caz a avut loc în urmă cu un an şi jumătate, când un bancomat al filialei CEC Deva a fost tăiat cu flexul, iar hoţii au plecat cu 300.000 de lei. Astăzi, poliţiştii care investighează acest caz au mai multe piste, dar niciuna nu a dus la prinderea autorilor.

Jaful din complexul comercial Artima, când hoţii au rămas peste noapte în clădire, plecând a doua zi cu o pradă bogată în bijuterii de aur este un alt caz cu autori necunoscuţi. Şi aici cercetările nu au avut niciun rezultat. De asemenea, mai multe jafuri care au avut loc la case de amanet din judeţ sunt încă în faza de anchetă.

În unul dintre cazuri, hoţii au reuşit să plece cu un televizor LCD în cinci secunde. Singurul jaf rezolvat este cel săvârşit de Cristinel Strian, un bărbat care a intrat cu sabia într-o benzinărie a ameninţat casiera şi a plecat cu 15.000 de lei. Hunedoreanul este în arest şi a făcut recurs la sentinţa judecătorilor care l-au condamnat la opt ani de închisoare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite