ISPA lasă „cicatrici” pe drumurile devene: lucrările de canalizare vor dura încă un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii se plâng că în urma constructorilor care modernizează sistemul de canalizare din municipiul Deva rămân tranşee. Consilierii deveni i-au invitat pe reprezentanţii beneficiarului şi ai constructorului care implementează ISPA să dea explicaţii.

Conducătorii auto deveni sunt nemulţumiţi că în urma constructorilor care schimbă ţevile de canalizare în oraş rămân pe carosabil denivelări supărătoare.  Pe strada Eminescu  există fâşii paralele cu axul drumului care pe o lăţime de aproape jumătate de metru din banda asfaltică transformă şoseaua în traseu off-road.

Deveanul Flavius Ţilinschi trece zilnic cu maşina peste „zona Zoster” a drumului, lăsată în urmă de muncitorii de la ISPA. „Stau pe Liliacului. Nu pot ieşi pe Eminescu decât peste şanţul lăsat pe carosabil. Maşina este joasă şi frec câteodată cu partea de jos în denivelare. Mă aşteptam ca, după terminarea lucrărilor cu canalizarea, totul să revină la starea de dinainte”, a spus conducătorul auto devean. 

Din septembrie într-un an

Potrivit Evei Busuioc, toate şantierele ale căror urme nu se şterg la maxim două săptămâni după terminarea lucrărilor sunt făcute de amatori. Nemulţumirea şoferilor deveni a ajuns şi în Consiliul local Deva, unde mulţi din membri au, la rândul lor, permis auto.

Invitat să răspundă  nemulţumirii devenilor în şedinţă de consiliu,  Ioan Radu, directorul Hidroconstrucţia Deva, firma care implementează proiectul ISPA, a precizat că situaţia actuală este o fază de tranziţie în derularea lucrărilor. Managerul a precizat că în momentul predării lucrării, străzile pe care s-a lucrat vor fi asfaltate. „În zonele cu probleme mari, cum este strada Eminescu, vom asfalta până la mijlocul lunii septembrie. Acolo unde repararea drumului presupune o lucrare mai amplă, cum este şoseaua Deva-Hunedoara, problemele mai pot dura maxim un an”, spune sursa citată. Nici unul din aleşii locali nu a comentat subiectul.

Ce este programul ISPA?

Proiectul ISPA vizează reabilitarea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în oraşele Deva şi Hunedoara. Valoarea contractului încheiat cu societatea Hidroconstrucţia se ridică la 26,4 milioane de euro. Termenul limită de finalizare a lucrării este 1 ianuarie 2010.

„Problemele mai pot dura maxim un an de zile“.
Ioan Radu, manager Hidroconstrucţia SA Deva

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite